vineri, mai 24, 2024
AcasăLocal BTProiectil neexplodat găsit în grădină! Au intervenit pirotehnicienii de la ISU

Proiectil neexplodat găsit în grădină! Au intervenit pirotehnicienii de la ISU

Un proiectil rămas neexplodat din timpul războaielor mondiale a fost descoperit astăzi în comuna Ungureni. În timp ce desfășura lucrări agricole pe un teren din localitatea Sapoveni, un bărbat a observat un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta a sunat la 112 și a solicitat sprijinul pirotehnicienilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

„În urma verificărilor efectuate, echipa pirotehnică a stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri, trecut prin gura de foc. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Pirotehniştii atrag atenţia asupra faptului că muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi le recomandă celor care găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe să nu le atingă sau lovească, să nu le ridice şi să apeleze numărul de urgenţă 112.

ATENȚIE!

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

✔️ Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15.6 ° C
20.6 °
15 °
58 %
1.4kmh
65 %
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
23 °
lun
14 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Șefa CJ urmărește mulțumită evoluția colegului din PSD care vrea să o înlocuiască.

EDITORIAL

Acum ceva vreme, aflat prin oraș, m-am intersectat cu Dan Doboș. Dan Doboș rapsodul; țin să fac această precizare deoarece vreau să atrag atenția...

EPIGRAMA ZILEI

Unși pe față cu nămol, Și purtând  pe  cap prosoape, Plozii sunt în fundul gol, Iar mămicile aproape... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...