Cum preparăm fond de ten acasă

Fondurile de ten sunt costisitoare și de multe ori ingredientele din care sunt făcute par să ilustreze tabelul periodic al elementelor. Dacă nu vreţi să vă încărcaţi tenul cu tot felul de substanțe chimice, uite cum puteți face acasă fondul de ten.

Acest fond de ten este preparat doar din ingrediente naturale, care acționează blând asupra pielii, o hidratează și o protejează în același timp de acțiunea nocivă a razelor solare.

De ce aveţi nevoie pentru fondul de ten: 40 ml ulei de migdale, 25 g unt de shea, 14 g unt de cacao, 14 g ceară de albine, 2-3 picături vitamina E, 15 g oxid de zinc, cacao, scorțișoară

 

Cum se prepară fondul de ten: Cântăriţi cu exactitate toate ingredientele, în caz contrar fondul de ten nu va avea consistența dorită.

După ce aţi cântărit uleiul de migdale, untul de shea, untul de cacao, ceara de albine și vitamina E le puneţi pe baie de aburi și amestecaţi constant până se omogenizează, fără însă să fiarbă amestecul.

Daţi deoparte și lăsaţi la răcorit. Încorporaţi oxidul de zinc, el fiind cel care va oferi tenului protecție solară. După ce s-a omogenizat adăugaţi un praf de scorțișoară și amestecaţi. Pudra de cacao va fi cea care va colora fondul de ten în nuanța dorită, așadar nu exageraţi în ceea ce privește cantitatea.

Adăugaţi pudră de cacao puțin câte puțin și testeaţi fondul de ten în funcție de cât de închisă este pielea. Pentru tenul deschis, cantitatea ideală este de o jumătate de linguriță, în timp ce în cazul celui închis este nevoie de 1 linguriță de pudră de cacao. Puneţi fondul de ten într-o cutie din plastic și-l țineţi într-un loc răcoros.

Deja ai votat!