spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăMonitorul femeilorIstoria şi evoluţia rochiei de mireasă

Istoria şi evoluţia rochiei de mireasă

Nunțile efectuate în timpul și imediat după Evul Mediu au fost de multe ori mai mult decât o uniune între doi oameni. Ele erau o uniune între două familii, două întreprinderi sau chiar două țări. Multe nunți au fost mai mult o chestiune de politică decât dragoste, în special în rândul nobilimii și claselor sociale superioare.

Prin urmare, miresele se îmbrăcau într-un mod care pune familiile lor în lumina cea mai favorabilă, pentru că nu se reprezentau doar pe ele însele în timpul ceremoniei. În plus, miresele din familiile bogate adesea purtau rochii colorate și din materiale scumpe. De-a lungul secolelor, miresele au continuat să se îmbrace într-un mod care dă bine statutului lor social – întotdeauna la înălțime cu moda, cu cel mai bogat și mai îndrăzneț material pe care l-ar fi putut cumpăra.

Astăzi, există rochii de mireasă disponibile în toate gamele de preț, iar tradițiile occidentale au slăbit pentru a include un curcubeu de culori și varietate de lungimi, care acum sunt considerate acceptabile. Femeile pot cumpăra rochii gata confecționate, să poarte o bijuterie de familie, sau pot alege să aibă o croitoreasă care să creeze rochia pe care și-o doresc și la care au visat de mici.

Cu o prezență de aproximativ 2000 de ani, rochia de mireasă a fost purtată prima dată de femeile din Egiptul antic, care purtau mai multe rânduri de drapaje din materiale simple. Cele mai multe mirese alegeau rochia albă pentru a simboliza puritatea sufletului.

 

De ce este rochia de mireasă albă

Albul era culoarea de sărbătoare în Grecia, de aceea miresele au ales ca rochia să aibă această culoare la nuntă, fiind considerată simbol al bucuriei. La nunțile romane, femeile care se căsătoreau purtau rochii simple, albe, din materiale subțiri și moi. În plus, prin îmbrăcarea rochiei albe aduceau tribut lui Hymen, zeul fertilității și căsătoriei, despre care se credea că iubea culoarea alb.

Un moment special pentru miresele din acele timpuri atât romane cât și elene îl reprezenta acoperirea feței cu voaluri colorate. Acest lucru era semnul prin care arătau supunere și devotament față de viitorul soț.

 

Prima rochie de mireasă

Prima rochie de mireasă a purtat-o Anna de Bretania: Un document oficial apărut în secolele XV-XVI a amintit despre rochia de mireasă albă purtată de Anna de Bretania, ducesa Anne, când s-a căsătorit cu regele Louis al XII -lea al Franței.

În plus, prima fiică a regelui Henry al VII-lea, Margaret Tudor s-a căsătorit în 1503 cu Iacob al IV -lea al Scoției, îmbrăcată într-o rochie de damasc alb tivită cu roșu-stacojiu, care era culoarea tradițională a familiilor regale.

 

Prima rochie argintie a fost purtată în 1612

În anul 1612, fiica lui James I, prințesa Elisabeta a îmbrăcat la nunta sa o rochie argintie, brodată cu perle, fire de argint și pietre prețioase. Începând cu secolul al XVIII -lea și până la jumătatea secolului al XIX -lea, miresele purtau rochii mai bogate și complicate, din materiale scumpe, iar combinația preferată între culori era argintiu și roșu.

 

Stilul victorian, model de rochie pentru generaţiile viitoare

În 1840, împărăteasa Indiilor, Victoria I a Regatului Unit a purtat la nunta sa o rochie din satin, albă, împodobită cu flori de portocal și dantelă delicată. A fost rochia care a devenit un model pentru generațiile viitoare. În anii următori, majoritatea rochiilor de mireasă erau inspirate din stilul victorian: albă, cu mâneci lungi și cu un voal lung care pornește din cap și până în picioare, și cu gulerul înalt care îmbrăca gâtul.

A fost momentul care i-a inspirat pe marii creatori și producători de îmbrăcăminte să confecționeze diferite modele de rochii de mireasă.

Rochia de mireasă prințesă: Cunoscută ca rochia tradițională, are corsetul foarte bine definit și se poartă de obicei foarte strâns. Fiind voluminoasă în partea de jos, are fusta foarte largă, cu jupoane, mult voal, taftă și crinolină dedesubt. În plus, este rochia de mireasă sublimă prin eleganță și rafinament.

Rochia de mireasă sirenă: Este modelul de rochie pe care multe femei ar fi tentate s-o îmbrace în ziua cea mare. În plus, este rochia care-ți taie răsuflarea, cu aplicații de dantelă și volane jucăușe, ce urmează linia corpului în partea superioară până la genunchi, după care devine evazată.

Rochia de mireasă cu trenă: Este rochia de mireasă clasică, elegantă și foarte populară. În plus, este impunătoare și are un aspect regal, mai ales cea care se termină cu o trenă lungă.

Rochia de mireasă empire: Este modelul de rochie regală, așa cum îi spune și numele, cu talie înaltă și asemănătoarea cu cea baby doll, la care fusta este fluidă și cade drept. Nu este foarte largă, dar lejeră.

Rochia de mireasă tip A: Acest model de rochie urmează în partea de sus linia corpului, iar în partea de jos, fusta are forma literei A, și pe măsură ce coboară se amplifică devenind largă din zona șoldurilor. În plus, este simplă și elegantă, care se potrivește aproape oricărui tip de siluetă, mai ales persoanelor minione.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...