seventeen + 10 =

A password will be e-mailed to you.

O aeronavă Turkish Airlines a aterizat, marţi seară, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, fiind ulterior izolată la sol, din cauza unui pasager de cetăţenie română care prezenta simptome de febră tifoidă, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Ministerul Sănătăţii a anunţat că pasagerul a fost transportat la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

„Aeronava venea de lstanbul, la 19:45 a aterizat. Sunt 194 de pasageri, fiind vorba despre o aeronavă Turkish Airlines. Pasagerul este român, cel cu simptome de febră tifoidă”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pasagerii au rămas conform procedurii specifice în aeronavă, doar cel suspect de febră tifoidă a fost debarcat şi preluat de echipe medicale.

Procedura este ca pasagerii să rămână în avion până când Direcţia de Sănătate Publică face verificările corespunzătoare, potrivit sursei citate.

La aeroportul Otopeni s-au depasat de urgenţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Victor Babeş din Capitală

Ministerul Sănătăţii a anunţat că pasagerul a fost transportat la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Ministerul Sănătăţii anunţă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că în urma unui apel primit la 112 marţi seară, a fost anunţat că pasagerul aflat la bordul unei aeronave care urma să aterizeze pe Aeroportul Henri Coanda din Bucureşti prezintă simptome de febră tifoidă. Sorina Pintea a precizat că apelul la 112 a fost făcut chiar de soţia pasagerului. Bărbatul venea din Guineea.

Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost scos din aeronavă şi transportat cu o ambulanţă la Spitalul Victor Babeş în Capitală pentru stabilizare.

Ceilalti 194 de pasageri au coborât din aeronavă în condiţii de siguranţă şi nu există risc de contaminare, mai transmite ministerul Sănătăţii.

Medicii au precizat că febra tifoidă se transmite doar pe cale digestivă, nu şi aeriană.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunţat, la rându-i, că a fost sesizată, marţi, cu privire la existenţa, la bordul unei aeronave a companiei Turkish Airlines, care a aterizat la 19:45 pe aeroport, din direcţia Istanbul cu destinaţia Bucureşti, a unui pasager român cu simptome de febră tifoidă.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...