nineteen − fourteen =

A password will be e-mailed to you.

La capătul unei şedinţe care a durat mai mult de nouă ore, membrii Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD au dat un vot de încredere pentru Liviu Dragnea.

Ieri,liderii PSD s-au reunit ieri în şedinţa CExN pentru a decide dacă Liviu Dragnea mai rămâne sau nu şef al partidului. Dragnea a negociat om cu om înaintea şedinţei CExN ameninţând cu pierderea guvernării în cazul detronării sale de la şefia partidului. Negociind până în ultimul moment, Liviu Dragnea a reuşit să întoarcă din drum câteva dintre vocile importante ale disidenţei care s-a coagulat în ultimele zile, astfel majoritatea covârşitoare a votat pentru susţinerea actualului preşedinte al PSD. Liderii celor două tabere au prezentat două rezultate diferite. Astfel, Codrin Ştefănescu a spus că au fost 55 de voturi pentru Dragnea şi opt împotrivă. Gabriela Firea a anunţat un alt scor, de 39 la zece. În ambele variante Liviu Dragnea s-a abţinut de la vot.

 

Firea îşi recunoaşte înfrângerea

 

Gabriela Firea a declarat că a fost primul CExN al PSD în care s-a dezbătut serios, fără timorarea de până acum. Ea a precizat că în singur punct al scrisorii a fost supus votului, cel referitor la preşedintele PSD şi au fost 10 voturi ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate. „S-au spus foarte multe lucruri de ambele părţi, au luat cuvântul aproape 30 de persoane, au fost opinii pro şi contra demersului nostru de a da publicităţii o declaraţie privind starea PSD. Cred că a fost prima şedinţă de CExN în care s-a dezbătut cu foarte multă sinceritate, cu argumente logice care ne frământă, nu a mai avut nimeni acea timorare care a existat până acum. E de bun augur că deşi a fost contestată, această declaraţie privind starea PSD a adus şi un lucru benefic partidului. Dragnea a supus votului membrilor CExN doar un punct din declaraţia noastră comună, dacă să continue sau nu ca preşedinte. Au fost zece voturi să facă un pas lateral, 39 de voturi să continue şi o abţinere”, a declarat Gabriela Firea la finalul şedinţei CExN.

 

S-a cerut excluderea Gabrielei Firea

 

Gabriela Firea a spus că a fost şi propunere pentru a se vota excluderea sa din partid, dar nu s-a supus la vot, Dragnea şi Dăncilă considerând că nu e oportun. „S-a cerut excluderea mea de către primarul Sectorului 5 (n.r. – Daniel Florea), fapt care nu a fost supus dezbaterii şi aprobării la intervenţia lui Dragnea şi a lui Dăncilă. Sunt vicepreşedinte al PSD, am avut colegi care au gândit de aceeaşi manieră, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Adrian Ţuţuianu şi alţi colegi care au plecat deja. Am considerat că susţinem în totalitate funcţionarea la parametri maximi a coaliţiei, susţinem Guvernul şi nu vom periclita buna funcţionare a activităţii Guvernului”, a mai spus Firea.

 

Stănescu şi Neacşu fac apel la unitate

 

Aceasta a mai afirmat că scrisoarea a fost asumată de 25 de colegi, iar ieri votul şi-a spus cuvântul. „Susţinem până la capăt, nu ne-am schimbat opinia. Nimeni nu pleacă din partid. Toţi rămânem în PSD chiar dacă se încearcă o excludere sau altceva. Vom vota în Parlament tot ce avem în programul de guvernare. Este prima discuţie serioasă şi cum mult curaj. tot ce susţinem în acest document susţinem până la capăt”, a spus şi Paul Stănescu despre conţinutul scrisorii. Întrebat dacă se teme că va fi remaniat din guvern, Paul Stănescu a spus: „Dacă CEx-ul spune să plec, am plecat imediat. CEx-ul a dat girul, CEx-ul… delete”.

Şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a spus că mesajul după şedinţă este de unitate a partidului. „Cel mai important mesaj transmis azi (n.r. – ieri) a fost păstrarea unităţii partidului. A fost un demers serios. Ne-a interesat să arătăm că sunt probleme, s-au discutat problemele. Era clar că în acest CExN statutar nu se putea pune problema plecării lui Liviu Dragnea. Poate că ne-am grăbit cu faptul că am inserat cererea de demisie în scrisoare şi această concluzie să fi fost trasă în urma dezbaterilor”, a declarat Neacşu, care a spus că cinci dintre semnatarii iniţiali ai scrisorii care nu au votat pentru demisie „nu au venit, iar alţii au plecat între timp”.

 

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...