seventeen − three =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat ieri la RFI că decizia Înaltei Curți privind obligativitatea declarării adunărilor publice este corectă. Ea a mai spus că libertatea de exprimare nu este mai importantă decât respectarea legii, dar şi că protestele spontane nu pot fi agreate, decât în limitele în care sunt reglementate pe lege.

Întrebată dacă oamenii mai pot ieşi la proteste spontane dacă Guvernul ar adopta într-o noapte un document de tipul Ordonanţa 13, Norica Nicolai a răspuns: „Nu, nu mai poate ieşi nimeni. Eu cred că a specula pe ideea Ordonanţei 13 la nesfârşit nu face bine absolut nimănui… Cred că trebuie să intrăm toţi într-o logică a respectului faţă de lege şi pornind de la acest lucru, să ne comportăm ca atare, fie că suntem la Putere, fie că suntem în Opoziţie”.

De asemenea, chestionată în legătură cu protestele spontane eurodeputata ALDE a precizat: „Protestele spontane nu pot fi agreate, decât în limitele în care sunt reglementate pe lege”.

Nu în ultimul rând, întrebată dacă libertatea de expresie în secolul 21 nu este mai importantă decât o procedură birocratică, preşedinta Consiliului Naţional ALDE a replicat: „Nu. Libertatea de expresie în toate statele se realizează în raport de procedurile statale, care ţin de promovarea acestei libertăţi. Suntem liberi să spunem orice. Dacă dorim să manifestăm, trebuie să manifestăm într-un cadru organizat şi reglementat de către statul în care facem acest lucru”.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 2,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...