17 + 6 =

A password will be e-mailed to you.

Președintele Klaus Iohannis va avea marți și miercuri consultări cu formațiunile politice din Parlament pentru a putea transpune în legislație ceea ce au votat românii la referendumul pe justiție din 26 mai. Marți, președintele îi va primi, începând cu ora 12.00, pe delegații PNL, USR și UDMR.

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele politice, marți și miercuri, la consultări, la Palatul de la Cotroceni, pentru a putea transpune în legislație ceea ce au votat românii la referendumul pe justiție din 26 mai.

Programul consultărilor pentru marți, 4 iunie va fi următorul:

Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR).

Președintele Klaus Iohannis, la solicitarea prim-ministrului Viorica Dăncilă, a reprogramat consultările cu PSD pentru miercuri, ora 15:00 (în loc de marți, ora 13:00).

Astfel, programul consultărilor de miercuri, 5 iunie, este următorul:

Ora 11:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
Ora 12:00 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;
Ora 14:00 – Grupul parlamentar al minorităților naționale;
Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD).

Fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane.

Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicității, luni, la o săptămână după referendumul pe justiție de pe 26 mai, rezultatele finale ale scrutinului, peste 6 milioane de alegători votând „Da” la ambele întrebări de pe buletinele de vot. Potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanți, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a chemat partidele la consultări pentru a pune în practică, în Constituție, „ce a decis poporul”.

„Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ce a decis poporul. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, am decis să convoc partidele la consultări pe această temă. Ce a decis poporul trebuie pus în practică, în Constituție. Se face în Parlament, în prima fază”, a declarat Klaus Iohannis.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...