sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNaționalAzilele groazei scot oamenii la proteste

Azilele groazei scot oamenii la proteste

Sunt anunțate proteste importante în Piața Victoriei, în contextul scandalului uriaș al azilelor groazei depistate în Ilfov și în mai multe zone ale țării. Țintele participanților sunt miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi.

Peste 27.000 de oameni au semnat, până miercuri seară, o petiție lansată de Declic cu o zi în urmă pentru demiterea ministrului Muncii, Marius Budăi, și a ministrului Familiei, Gabriela Firea, în scandalul abuzurilor de neimaginat din cele trei azile din Voluntari și Ilfov, unde bătrânii și pacienții cu dizabilități erau bătuți, înfometați, ținuți cu răni până la os și plini de fecale. De asemenea, pentru astăzi și sâmbătă seară sunt anunțate proteste în Piața Victoriei, potrivit HotNews.

„Budăi și Firea au știut despre ororile din căminele pentru bătrâni și au tăcut. Mai mult, au încercat să mușamalizeze totul. Nu vrem să fim guvernați de niște monștri. E nevoie să îi tragem la răspundere! Vino să ții de bannerul Afară cu Budăi și Firea!”, anunță organizatorii, pe Facebook.

Petiția „Afară cu Budăi și Firea!” lansată de Declic a adunat peste 27.000, semnatarii cerând „demiterea urgentă a ministrului Muncii, Marius Budăi, și a ministrei Familiei, Gabriela Firea”, care „au știut despre ororile din căminele pentru bătrâni și au tăcut”.

„Demisia Gabriela Firea! Demisia Marius Budăi!”

Comunitatea Corupția a anunțat organizarea unui protest, sâmbătă, 15 iulie, în Piața Victoriei, cu mesajul: „Pedepsiți torționarii bătrânilor! Demisia Gabriela Firea! Demisia Marius Budăi!”.

Protestul este programat începând cu ora 18.00. În tot scandalul privind abuzurile inimaginabile la care erau supuși vârstnicii și pacienții cu dizabilități din trei azile din Voluntari și Afumați nu a existat nicio demisie la vârf.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a susținut că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”.

„Toți știau”

Primăria Voluntari, Ministerul Muncii (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov, Autoritatea Națională de Plăți și Inspecție Socială, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Adopții, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități), Ministerul Sănătății (Direcția de Sănătate Publică Ilfov), Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență), Ministerul Mediului (Garda de Mediu), precum și alte instituții ale statului au avut pe masă, cel mai târziu în data de 17 ianuarie 2022, detalii clare despre relele tratamente la care erau supuși beneficiarii dintr-unul dintre cele trei „lagăre” din Ilfov, au scris Centrul de Investigații Media și Buletin de București, cele două publicații de la care a pornit ancheta în cazul ororilor din cele trei azile din Voluntari și Ilfov.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
26 ° C
26.6 °
24.3 °
32 %
5.6kmh
64 %
sâm
25 °
Dum
24 °
lun
21 °
mar
22 °
mie
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă tot a rămas loc, lucrătorii au pus și afișe cu dezinsecția. Ori o fi o aluzie, ceva.

EDITORIAL

România ca studiu de caz. Deși aleșii susțin cheltuirea responsabilă a banului public și fiecare premier se laudă cu blocarea angajărilor la stat, fac...

EPIGRAMA ZILEI

Frumoasă foc la trup și chip Ea sta cu fundul pe nisip, Și-orice bărbat, cât de cuminte, Simțea cum plaja-i mai … fierbinte !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...