spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăGropi apărute şi pe Bulevardul Eminescu

Gropi apărute şi pe Bulevardul Eminescu

Bulevardul „Eminescu” a intrat de ieri în categoria străzilor din municipiul Botoşani afectate ploile din ultima perioadă. De câteva zile, pe artera cea mai circulată din municipiu, în apropierea Casei Tineretului, a apărut o denivelare a asfaltului, iar ieri a intrat în peisaj şi o groapă. Pentru a fi evitate accidentele, în groapă a fost pusă o creangă de salcâm. Când au ajuns în zonă, unii şoferi au intrat cu maşinile pe celălalt sens de mers, pentru a ocoli respectiva porţiune. „Mai nou, aşa se rezolvă problemele de pe străzi”, a afirmat un şofer.

Nu este exclus ca problema să se amplifice şi să apară o vălurire pe o porţiune mai mare a asfaltului, aşa cum s-a întâmplat şi pe străzile Codrului şi Bucovina, ieşirea din municipiu spre Curteşti.

Problema este cunoscută de viceprimarul Marian Murariu. Edilul a cerut ieri funcţionarilor Direcţiei Edilitare să intervină în zonă. Probleme similare sunt şi în alte zone. „Gropi de mari dimensiuni pot fi observate pe strada I.C. Brătianu, la ieşirea spre Rediu, în curbă, aproape de benzinărie sau la intersecţia străzilor Călugăreni şi Rozelor, aproape de Liceul Agricol. O altă groapă este pe Aleea Pinului lângă marketul Georgiana”, a declarat Marian Murariu.

Potrivit viceprimarului, toate aceste gropi sunt în programul de lucrări de la Direcţia Edilitare. „Sperăm ca şi constructorul să le remedieze cât mai repede. În marea majoritate a cazurilor sunt surpări dedesubt, fundaţia drumului fiind spălată de ploile din ultima perioadă”, a mai spus viceprimarul.

 

Demersuri pentru repararea unor străzi distruse de ploi

 

O echipă din primărie coordonată de viceprimarul Marian Murariu a fost în urmă cu două zile pe nouă străzi din municipiu, afectate de ploile din ultima perioadă. Deplasarea în teren a avut drept scop stabilirea străzilor unde trebuie să se intervină de urgenţă.

Una dintre străzile vizate a fost Grigore Antipa, care arată ca după bombardament.  „Problemele de acolo pleacă de la reţeaua de canalizare, care nu face faţă unui debit mare de apă. Atunci apa iese la suprafaţă şi distruge drumul. Mai mult, apele de suprafaţă spală acel pietriş, deoarece strada este în pantă”, a explicat edilul. Potrivit acestuia, în câteva zile se va trece la refacerea rigolei de pe partea dreaptă, sensul de mers înspre pârâul din zonă şi reprofilarea străzii.

Pe lista de intervenţii urgente a fost inclusă şi strada Codrului. Aici canalizarea nu a putut prelua debitul foarte mare de apă, care s-a infiltrat pe sub asfalt şi a spălat pietrişul de sub acesta, iar asfaltul s-a vălurit. „Vom scoate asfaltul de acolo, vom reface fundaţia, după care se va turna din nou asfalt”, a explicat Marian Murariu.

Pe strada Humăriei au fost găsite două guri de canalizare pluvială înfundate şi un canal colector de ape pluviale semicolmatat. Mai mult, acolo a fost obturat un şanţ pentru colectarea apelor pluviale printr-o lucrare executată de un cetăţean ce are casa în zonă. Poliţiştii locali urmează să verifice dacă acele lucrări au fost făcute în baza unei autorizaţii de construire.

Mai sunt programate lucrări pe străzile Vâlcelei, Barbu Lăzăreanu, Izvoarelor (strada care este în garanţie la Nova Apaserv şi unde lucrările vor fi făcute de constructorul care are contract cu furnizorul de apă).

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...