8 + eighteen =

A password will be e-mailed to you.

Consumatorii casnici de gaze naturale din judeţul Botoşani vor beneficia de o scădere mai mică de tarif decât cei din sudul ţării, a decis Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ca urmare a plafonării preţurilor de achiziţie de la producători la 68 lei/MWh.

„Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie 2019, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019. Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste trei milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată”, se arată într-un comunicat al ANRE.

De fapt, preţurile vor scădea diferenţiat. Pentru clienţii E.ON Gaz Furnizare, printre care şi botoşănenii, scăderea va fi de 3,71%, în timp ce pentru cei ai Engie Romania scăderea va fi de aproape opt procente, mai exact 7,89%.

„Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile Ordonanţei 114”, a precizat ANRE la finalul şedinţei Comitetului de Reglementare în cadrul căruia a fost adoptată această decizie.

Până în prezent, în pofida plafonării preţului de vânzare al producătorilor, preţul gazelor din facturile populaţiei nu s-a modificat, ANRE invocând recuperarea de către furnizori a unor pierderi din trecut, a unor costuri nerecunoscute sau amânate de către Autoritate.

 

 

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 2,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...