spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăPrima PaginăBotoşăneni afectaţi de măsurile privind răspândirea coronavirusului

Botoşăneni afectaţi de măsurile privind răspândirea coronavirusului

Zeci de botoşăneni au rămas blocaţi acasă, în aceste zile, după ce cursele aeriene pentru care şi-au luat bilet, pentru a merge înapoi în Italia, unde au locuri de muncă, au fost suspendate. Mai mult, zona de nord a peninsulei a fost complet izolată şi nimeni nu mai poate intra sau ieşi. „Eu venisem acasă pentru câteva zile, dar mi-am programat să plec înapoi duminică. Am venit doar cu o geantă mică cu haine. Totul e acolo, dar nu mai pot să ajung, cine ştie până când”, a spus o botoşăneancă nevoită să îşi prelungească şederea acasă.

La această situaţie s-a ajuns după ce cursa Wizz Air care ar fi trebuit să plece ieri seară de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, cu destinaţia Italia, a fost anulată. Pasagerii, şi aceia foarte puţini, care şi-au rezervat bilete pentru direcţia Milano Bergamo, au primit mesaje în limba engleză pe telefoanele mobile, prin care au fost anunţaţi de compania aeriană că zborul a fost anulat, fără alte explicaţii. „Ne pare rău să vă informăm că zborul 3607 SCV-BGY a fost anulat. Pentru a face o nouă rezervare sau pentru a primi banii înapoi, vă rugăm vizitaţi wizzair.com. Drepturile dumneavoastră v-au fost trimise pe email. WIZZ”. Mesajul a venit la doar câteva zeci de minute după ce guvernul italian a luat decizia, după miezul nopţii, de a pune în carantină întreaga zonă de nord a Italiei.

Pe de altă parte, sunt şi botoşăneni care nu sunt deloc supăraţi de aceste anulări, şi anume copiii celor care pleacă la muncă în Italia. „Eu am tot încercat să o conving să mai stea acasă. Nu îmi pare deloc rău că mai rămâne, că şi aşa ne vedem o dată pe an. E mama mea şi e normal să îmi fac griji şi să o vreau lângă mine”, a spus o tânără botoşăneancă.

Curse suspendate până în aprilie

Ulterior, compania aeriană a venit cu un comunicat oficial, prin care a anunţat că va suspenda toate zborurile către aeroporturile din nordul Italiei în urma măsurilor luate de Guvernul italian pentru a reduce răspândirea epidemiei de coronavirus. „Zborurile din România către oraşele italiene Bergamo şi Treviso vor fi suspendate până pe 3 aprilie. Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare vor fi informaţi şi vor fi reprogramaţi automat pe o rută alternativă cât mai curând posibil. Clienţii care au rezervat direct pe wizzair.com sau în aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene vor primi o notificare prin e-mail, în care li se oferă reprogramarea gratuită, rambursarea completă a banilor sau rambursarea a 120% din tarifului iniţial sub formă de credit de companie”, se arată în comunicatul oficial al companiei Wizz Air.

În ce priveşte rutele din Suceava, programul includea doar câte două curse săptămânale cu destinaţia Milano Bergamo.

Număr redus de zboruri

Înainte de această măsură drastică, Wizz Air îşi modificase deja programul de zbor din cauza cererii în scădere pe rutele din Italia, ca urmare a epidemiei de COVID-19. De altfel, numărul pasagerilor care ar fi trebuit să ajungă din Italia duminică seară cu acelaşi avion era extrem de mic. De asemenea, şi cursa de astăzi, spre aceeaşi destinaţie, apare ca fiind anulată pe pagina companiei.

Măsuri asemănătoare luate şi de alte companii

Compania Blue Air a anunţat de asemenea, pentru început, că anulează zborurile în nordul Italiei pentru zilele de 8 şi 9 martie, urmând ca apoi să reevalueze situaţia. Compania naţională Tarom nu operează zboruri pe cele două aeroporturi, în timp ce compania Ryanair, a efectuat, potrivit paginii oficiale, cele două zboruri programate, duminică, de la Bucureşti la Milano Bergamo şi Milano Malpensa.

 

 

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
19.6 ° C
19.6 °
19.6 °
86 %
2.6kmh
88 %
lun
18 °
mar
24 °
mie
15 °
joi
16 °
vin
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...