joi, mai 9, 2024
AcasăPrima PaginăCarantină sabotată de inconştienţi

Carantină sabotată de inconştienţi

Agravarea situaţiei pe teritoriul României din cauza pandemiei de Covid-19 nu-i sperie pe toţi botoşănenii întorşi din zonele fierbinţi ale Europei, care fug din autoizolare sau din carantină, punând în pericol familiile, prietenii şi chiar comunităţile din care fac parte.

În weekend-ul trecut s-au înregistrat două cazuri care sfidează cele mai elementare reguli şi chiar bunul simţ. În noaptea de vineri spre sâmbătă, un bărbat de 36 de ani a fost descoperit circulând prin Parcul Tineretului de un echipaj de jandarmi, deşi trebuia să fie în autoizolare. A fost introdus în carantină la Hotelul Rareş din Centrul Vechi, doar că puţin după ora 00:00 a evadat şi de aici, părăsind centrul pe un geam de la etajul 2 cu ajutorul lenjeriei de cameră. În coborâre, acesta a căzut pe un autoturism parcat, proprietarul sesizând imediat incidentul la 112.

„În zonă au fost direcţionate echipaje de poliţie şi jandarmi care au procedat la căutarea bărbatului, acesta fiind depistat şi imobilizat de către un echipaj de jandarmi în cel mai scurt timp. Bărbatul a fost introdus din nou în carantină… În cauză, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi zădărnicirea combaterii bolilor. În continuare se efectuează cercetări pentru aceste fapte, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se propună soluţie procedurală”, se arată într-o informare a Centrului Judeţean de Comunicare.

 

Autorităţi puse pe drumuri

 

Câteva ore mai târziu, poliţiştii şi cadrele SMURD au fost puse pe drum de către un alt teribilist, care, după ce s-a întors acasă dintr-o zonă galbenă a ţării, a părăsit izolarea şi a început să se plimbe prin judeţ. Este vorba de Dumitru C., din Albeşti. O consăteancă l-a văzut şi a sunat la 112 reclamând situaţia. Bărbatul a fost capturat de poliţişti în Ştefăneşti, iar un echipaj SMURD a fost trimis după el şi l-a adus la Botoşani, unde a fost introdus în carantină. Poliţiştii l-au amendat cu 500 de lei.

Autorităţile au decis ca pentru a preveni alte situaţii similare, în spatele Hotelului Rareş să staţioneze o patrulă auto de poliţie.

 

Sute de amenzi după cazuri similare

 

Acest cazuri nu singulare, aproape zilnic înregistrându-se „spargeri” ale izolării. De exemplu, în urmă cu o săptămână, un alt inconştient, sosit dintr-o zonă galbenă şi aflat în autoizolare la domiciliu, s-a ales cu dosar penal pentru că a ieşit din locuinţă.

Un alt caz este cel al unui dorohoian de 26 de ani întors din Anglia pe 16 martie, care a plecat de acasă după o ceartă cu iubita. Poliţiştii l-au dus ulterior într-un centru de carantină, unde va sta două săptămâni. De asemenea, a fost amendat cu 5.000 de lei.

În weekend-ul trecut, pentru nerespectarea regimului privind autoizolarea şi carantinarea, precum şi a restricţiilor de circulaţie impuse de Ordonanţele Militare, jandarmii şi poliţiştii au aplicat 475 de amenzi, în valoare totală de aproximativ jumătate de milion de lei.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.6 ° C
12.8 °
11 °
79 %
0.8kmh
100 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
19 °
Dum
17 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...