miercuri, mai 8, 2024
AcasăPrima PaginăSuspecţi de coronavirus duşi la spital cu poliţia (video)

Suspecţi de coronavirus duşi la spital cu poliţia (video)

Chiar şi în aceste condiţii, cu toate avertizările autorităţilor, mulţi botoşăneni nu realizează că îi pot pune în pericol pe cei din jur prin comportamentul lor. Astfel, în tot mai multe situaţii, botoşăneni consideraţi suspecţi, sau chiar confirmaţi cu noul coronavirus, ajung la spital aduşi de ambulanţe, însă doar după ce sunt însoţiţi sau chiar ameninţaţi de poliţişti sau jandarmi. Aşa s-a întâmplat şi ieri, când, în interval de doar câteva zeci de minute, două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD au ajuns la Urgenţe cu doi pacienţi suspecţi, încadrate de echipaje de poliţie sau jandarmerie.

În primul caz, o ambulanţă a fost trimisă la un centru de dializă din oraş după ce, unul dintre pacienţi a început să devină recalcitrant în momentul în care personalul l-a avertizat că are nevoie de un consult de specialitate deoarece avea febră şi tuşea. La auzul faptul că va fi preluat de o ambulanţă, acesta a devenit şi mai agitat şi a început să ameninţe personalul, motiv pentru care a fost chemată Poliţia. Numai apariţia oamenilor legii l-au făcut pe acesta să se calmeze, el acceptând să meargă la Urgenţe, unde a fost supus unei examinări şi i s-a făcut şi un examen radiologic.

Câteva minute mai târziu, un alt pacient a ajuns cu un echipaj SMURD la spital, flancat de o autospecială a jandarmeriei. De această dată, pacientul suspect, a devenit agresiv în autoizolare, unde era împreună cu soţia, fiind nevoie de jandarmi pentru a-l calma. Acesta nu a vrut iniţial să părăsească domiciliul, însă până la urmă a fost însoţit de cadrele medicale şi jandarmi la Secţia de Psihiatrie, unde este amenajat un spaţiu pentru persoanele cu suspiciune de covid19.

 

Sute de botoşăneni în carantină instituţionalizată

 

Conform celei mai recente comunicări a Grupului de Comunicare Strategică numărul de persoane aflate în carantină a crescut considerabil. La acest moment, la nivelul judeţului Botoşani în carantină instituţionalizată sunt 455 de persoane, iar alte 22 au ieşit din carantină. De asemenea, 1.363 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid – 19, iar 406 au fost declarate vindecate şi externate. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 179 de pacienţi. Până aseară 168 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiei cu Covid 19.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 40.987 de teste.

 

TELEFOANE UTILE ÎN CONTEXTUL
PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

– Persoanele din municipiul Botoşani izolate la domiciliu care nu au aparţinători care să le asigure aprovizionarea cu alimente, medicamente şi bunuri – 0231/502200 sau 0372/316724.

– Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Botoşani: 0231/508.155

– Cazurile de persoane care încalcă izolarea sau carantina pot fi reclamate la 112

– Număr naţional Telverde informaţii despre coronavirus, nu pentru urgenţe – 0800.800.358

– Cadrele didactice, elevii, părinţii care doresc în această perioadă consiliere gratuită – 0771.141.767 şi 0771.141.750 (sau pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com)

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.6 ° C
16.6 °
12.7 °
57 %
2.7kmh
100 %
mie
14 °
joi
16 °
vin
19 °
sâm
17 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...