joi, mai 9, 2024
AcasăLocal BTRaliu încheiat tragic la doar 23 de ani

Raliu încheiat tragic la doar 23 de ani

Tragedie pe şosea. Un tânăr, în vârstă de doar 23 de ani, s-a transformat în victima propriei inconştienţe. Acesta şi-a pierdut viaţa după ce s-a urcat la volan băut şi s-a izbit cu maşina într-un cap de pod.

Accidentul a avut loc duminică seară, în localitatea Cerchejeni, comuna Blândeşti, judeţul Botoşani. Din primele informaţii se pare că tânărul, care ar fi fost băut, se deplasa cu viteză pe drumul proaspăt asfaltat. Impactul a fost atât de puternic încât maşina s-a transformat efectiv într-un morman de fiare.

Autoturismul marca Volkswagen Golf se deplasa pe D.J. 297, din direcția Sulița către Blândești. Într-o curbă la dreapta, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers și întră în impact cu podul și gardul unor locuințe apoi se răstoarnă în șanț.

Efort zadarnic pentru salvarea şoferului

Martorii au sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, pompieri şi ambulanţă. Între timp, tânărul a fost scos din mașină de câțiva martori de la fața locului. Impactul a fost atât de violent, încât șoferul a fost aruncat pe bancheta din spate a mașinii. De acolo a și fost scos de martori, acesta fiind întins pe asfalt.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de incendiu, fiind deconectate bornele bateriilor. Două autosanitare, una cu medic de la Botoșani, și una cu asistent de la Lunca, au ajuns în scurt timp.

Imediat ce au ajuns la faţa locului cadrele medicale au început manevrele de resuscitare în încercarea de a-l salva pe tânăr. “Din nefericire, în ciuda eforturilor noastre, după aproape o oră au fost oprite manevrele de resuscitare si a fost declarat decesul. Victima prezenta un politraumatism prin accident rutier, cu multiple traumatisme severe”, a precizat asistentul principal Cristi Calimandriuc, din cadrul SJA Botoșani.

Potrivit martorilor aflați la fața locului, în momentul în care tânărul era resuscitat acesta emana miros de bere.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte care au dus la producerea accidentului. “Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Serie de acţiuni făcute de poliţişti pe şosele

Tragedia de duminică vine în contextul în care, în ciuda controalelor în trafic făcute de polițiști, numărul conducătorilor auto turmentați crește de la o zi la alta. Un semnal fiind tras de polițiști că pedepsele prevăzute de lege și dictate de judecători nu mai sperie pe nimeni și sunt ignorate de șoferi.

Vineri de exemplu doi şoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi băuţi la volan. De asemenea, sâmbătă un alt şofer a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce a condus băut.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.2 ° C
11.6 °
9.9 °
80 %
0.7kmh
100 %
joi
17 °
vin
20 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...