miercuri, mai 8, 2024
AcasăPrima PaginăFrați uciși de trăsnet în județ (video)

Frați uciși de trăsnet în județ (video)

Tragedie într-o comună din județul Botoșani. Doi frați au avut parte de un sfârșit cumplit în timpul furtunii de marți seară, după ce au fost trăsniți. Cei doi, un bărbat de 52 de ani și sora lui de 45, din comuna Dimăcheni, s-au dus să mute animalele, care se aflau la păscut.

Din păcate, nu s-au mai întors acasă. Furtuna a devenit tot mai puternică și au luat decizia de a se adăposti sub un copac. Acolo au și fost găsiți, căzuți unul peste altul, iar copacul spintecat în două de un trăsnet.

TrăsnițiDescoperirea macabră a făcut-o un vecin de-al acestora. Alarmată că nu mai veneau acasă, mama lor a alertat una dintre surori, iar aceasta a apelat la ajutorul vecinului.

“Eu am tractor si am zis ca merg eu, ca drumul e in camp si e greu accesul. Mama de acasă a zis că nu-s veniți de la animale. A plouat și aseară, a fulgerat”, a spus vecinul acestora.

Bărbatul a sunat imediat la familie și primărie. La fața locului a ajuns și o ambulanță, cadrele medicale fiind transportate cu o masină de teren până în zona tragediei. “Marți seară, în jurul orei 19.30, se înnorase puternic. A fost și o atenționare Ro-Alert. Cred că ei țineau acolo animale și au mers să le mute. I-a prins acolo vremea urâtă și au fost loviți de un trăsnet. Sunt probleme prin sat din cauza vijeliilor, a mai căzut tensiunea, dar încercăm să sunăm la E-On să rezolvăm”, a spus Marinel Moruz, primarul comunei Dimăcheni.

Tragedie presimțită de mamă

Din păcate, cadrele medicale nu au mai putu face nimic, decât să constate decesul. Cei doi frați erau fără suflare, căzuți unul peste altul. “Am fost solicitați pentru două persoane care au fost fulgerate în cursul zilei de 25 Iulie. S-au găsit de către localnici pe câmp în cursul dimineții de 26. Am constatat decesul fiind fulgerați , aflați sub un copac”, a precizat medicul Mariana Carp, din cadrul SJA Botoșani.

Bolnavă, mama de 85 de ani se pregatește acum să își înmormânteze doi dintre cei patru copii. Ca un făcut, femeia a simțit nenorocirea si i-a avertizat pe copii.

Din păcate, nu a avut puterea să îi și oprească. “Din câte știu atunci când a început furtuna s-au dus la animale. Vitele familiei. Mama le-a spus să aibă grijă. Fulgera puternic. Dar nu au vrut să asculte. Mergeau împreună tot timpul. M-a sunat mama dimineața că n-au venit. Nici nu știu zona unde duc vitele. N-am mai apucat să aflu că am fost sunată că au murit”, a spus o soră de-a celor doi.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.6 ° C
17.2 °
15.5 °
56 %
2.3kmh
100 %
mie
15 °
joi
16 °
vin
19 °
sâm
17 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...