spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTBărbatul suspectat după tragedia de la Manoleasa: "În declaraţie am spus adevărul"

Bărbatul suspectat după tragedia de la Manoleasa: „În declaraţie am spus adevărul”

Anchetă de amploare după un caz care a şocat o întreagă comunitate. O mamă, împreună cu fiica de doar 14 ani, au fost găsite înjunghiate şi arse în Manoleasa. Autorul este încă de negăsit. Zeci de anchetatori au împânzit două comune şi lucrează contratimp pentru a stabili autorul oribilei crime.

Totul a ieşit la iveală sâmbătă dimineaţă, când o femeie în vârstă de 47 de ani și fiica ei de 14 ani au fost găsite moarte, în casa abandonată a unei rude. Femeia părăsise căminul conjugal de la începutul săptămânii, după ce și-a anunțat soțul că relația lor s-a terminat. Sâmbăta dimineața, mama și fiica au fost găsite fără viață, într-o încăpere plină de fum, unde s-a găsit și un recipient în care au fost arși coceni.

Cele două prezentau arsuri pe corp și inițial s-a bănuit că ar fi murit intoxicate cu fum. Asta pentru că în cameră s-au găsit mai mulți știuleți de porumb arși într-un lighean metalic.

Descoperirea macabră a fost făcută de o femeie din sat, care a vrut să le aducă de pomană celor două. “Când am ajuns ușa era descuiată, apăs clanţa și deschid, sala era goală. Deschid ușa la cameră și am simțit o duhoare de căldură mare. M-am tras înapoi, am strigat, nimic. Era întuneric. Ies înapoi și am sunat la mama lor și i-am zis că nu iese nimeni. Am intrat înapoi în altă cameră si când am deschis ușa era un fum dens. Am deschis şi am pus un tamburel ca să iasă fumul. Stăteam în fața casei. Apoi a venit soțul ei şi a intrat. Pe jos am văzut ceva negru. El a băgat mâna pe sub prag și a găsit un picior. A zis că-s moarte. Nu știam să aibă probleme”, a spus Ana Grosuleac, bătrâna care a făcut descoperirea macabră.

Crimă descoperită la examinarea cadavrelor

La fața locului a fost solicitat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic. “Cele două victime erau decedate, cu arsuri pe mai multe zone ale corpului. A fost constatat decesul la fața locului, fiind anunțață și Poliția”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, coordonator în cadrul dispeceratului SJA-SMURD Botoșani.

Doar că ulterior criminaliştii au realizat că cele două femei prezentau urme de violenţă. Ambele aveau urme de înjunghiere pe corp, astfel că au fost anunţaţi procurorii botoşăneni, care au preluat cazul. “Cercetările au fost declinate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de omor”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

„Nu le-am făcut nimic”

Principalul bănuit de oribilele crime a fost chiar bărbatul femeii. Cei doi au avut un conflict puternic, în urma căruia femeia l-a părăsit. Mai mult, aceasta l-a ameninţat că divorţează. Bărbatul a fost audiat o noapte întreagă de către anchetatori. Oamenii legii spun însă că nu au găsit destule dovezi pentru a-l acuza de omor.

Bărbatul a fost ulterior lăsat să plece acasă şi ancheta a fost luată de la zero. “Luni sau marți, după vacanță, soția a dispărut din casă, nu știu unde s-a dus. Fata era cu ea. A venit fata și mi-a zis: tată hai că mama a dispărut. Hai să o căutăm. Am intrat în casă, după vreo jumătate de oră a venit și ea. Noi nu mai locuiam în aceeași cameră. Am întrebat-o unde a fost și mi-a zis de ce sunt curios. Așa mi-a spus. Între timp eu vorbisem cu fata și i-am zis să nu se ducă nicăieri. Și a zis că nu se duce. A doua zi am venit de la înmormântare și nu le-am mai găsit pe niciuna. Nu ne-am certat. Doar am încercat să vorbesc cu ea, dar mi-a zis că s-a terminat totul între noi.

Nu știu dacă avea altă relație. Din câte am observat, ea de multe ori umbla cu telefonul și când mă apropiam pur și simplu ascundea telefonul. Ieri am aflat că au murit. M-a sunat soacră mea. Apoi a venit vecinul din deal și mi-a spus. Eu n-am crezut. Nu aveau ce căuta în casa aia. Nu știu ce s-a întâmplat. Eu acolo n-am fost deloc. Recent am aflat de pe site uri că cică ar fi fost rănită. Nu știu absolut nimic. N-am fost deloc acolo. Am vorbit cu polițiștii. Cred că căutau să mă inducă în eroare. Domnul polițist m-a luat așa că ar fi dispărute. Eram confuz. Nu știam ce să mai cred. În declarație am spus adevărul. Nici nu ne-am certat, nimic. Posibil să mă fi bănuit pe mine. Dar nu le-am făcut nimic. Eram căsătoriți din 1996”, a spus soţul femeii moarte, Costel Vieru.

„Se vedea doar spinarea, apoi am dat de oase”

Femeile fuseseră găzduite câteva zile la bunica maternă, după ce fuseseră fugărite de acasă de capul familiei. Bărbatul se certase puternic cu soția lui și aceasta a plecat împreună cu fiica. Ulterior bătrâna le-a spus că nu mai pot sta la ea, iar cele două au plecat. S-au refugiat, însă, într-o casă din apropiere, care era părăsită de mai mult timp.

Tatăl femeii a încercat să le scoată din camera plină de fum, dar nu a mai reuşit. “Erau arse. Una era lângă foc, cealaltă lângă dormeză. Eu am crezut că poate o salvez. Cea mare era acoperită, se vedea doar spinarea, apoi am dat de oase. A stat la mine, apoi s-a mutat acolo. Nu știam să aibă probleme. Am sunat la 112. A venit salvarea, poliția. Nu a mai intrat nimeni în casă. Erau moarte. Fetele sunt venite aici de 2-3 zile. N-am auzit scandal nimic. Nu l-am văzut nici pe partener. Am văzut și eu că ar fi fost omorâtă. Eu nu pot să garantez”, a spus Petre Măzuru, tatăl femeii.

În dosarul de omor deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani nu a fost retinut nimeni deocamdată. Potrivit unor surse din anchetă, cele doua ar fi murit, cel mai probabil, din cauza plăgilor înjunghiate. Ar fi fost deja decedate când a izbucnit incendiul. Dar anchetatorii nu au, la această oră, concluziile medico- legale.

Duminică noapte zeci de anchetori audiau persoane din comunele Manoleasa şi Hăneşti, pentru a încerca să stabilească un cerc de suspecţi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
14.6 °
10 °
78 %
2.2kmh
86 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...