spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăActualitateaCe a făcut prețul Bitcoin să crească în pandemie?

Ce a făcut prețul Bitcoin să crească în pandemie?

Bitcoin este cea mai veche criptomonedă, aceasta a fost creată în 2009. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat susţinut de utilizatorii săi fără o autoritate centrală sau intermediari. Din perspectiva unui utilizator, Bitcoin reprezintă în mare bani cash pentru Internet. Bitcoin poate fi văzut de asemenea şi ca cel mai proeminent sistem de contabilitate triple entry existent. Preţul unui Bitcoin este dictat de cerere şi ofertă. Când cererea de bitcoini creşte, creşte şi preţul, iar când cererea scade, scade şi preţul. Există un număr limitat de bitcoini aflaţi în circulaţie şi bitcoini noi sunt creaţi într-un ritm constant şi descrescător, ceea ce înseamnă că cererea trebuie să urmeze acest model de inflaţie pentru a menţine preţul stabil.

Cum este menționat prețul Bitcoin depinde de cerere și de ofertă, de aceea prețul de-a lungul anilor a fluctuat. Din cauza unor mitinguri puternice din 2013 și 2017 prețurile Bitcoin s-au prăbușit, moneda a întâmpinat probleme din cauza îngrijorărilor legate de riscurile de hacking.

Cum a afectat pandemia piața criptomonedelor?

Pandemia globală apărută în anul 2020 a afectat piața criptomonedelor. Criza sanitară cauzată de pandemia de Covid-19 și o potențială criză financiară, poate mai grea decât în 2008,  au făcut oamenii să-și îndrepte atenția spre o alternativă lipsită de guverne. Sumele enorme alocate de guverne în economie au readus teama de inflaţie și de degradare valutară, iar oamenii au adoptat Bitcoin ca o acoperire, ceea ce a făcut ca cererea să crească și implicit cu aceasta și prețul. Bitcoin a acţionat ca un „activ sigur”, într-o gamă care cuprinde în mod tradiţional active precum metalele preţioase şi acţiunile companiilor din sectoare mai puţin volatile.

Bitcoin a ajuns la un maxim istoric de 41.962 de dolari în data de 8 ianuarie, de la 4.927 de dolari. Bitcoin a crescut cu 750% în mai puţin de 10 luni.

În 2019 Bitcoin reușise să ajungă la 14.000 de dolari însă la acel moment preţul s-a dus brusc în jos până la 3.800 de dolari, întrucât piaţa criptomonedelor a cunoscut un punct de rezistenţă.

În octombrie 2020, Bitcoin s-a apropiat din nou de acest punct, însă a scăzut rapid. În data de 4 noiembrie, Bitcoin a reuşit să spargă pragul de 14.000 de dolari şi să se îndrepte rapid spre maximul istoric de 20.000 de dolari. În baza acestei evoluţii, mulţi investitori au început să se uite iar spre piaţă şi au început să cumpere.

Teama de inflație influențează prețul Bitcoin

Pe lângă teama de inflație și teama de degradare valutară un alt factor care a influențat preţul a fost reprezentat de adoptarea Bitcoin ca mijloc de plată. Recent, PayPal a anunţat că le va permite comercianţilor să cumpere, să vândă, să deţină şi să accepte bitcoin şi alte criptomonede la plată.

Un al factor a fost susținerea acordată de mai multe instituții oferită Bitcoin-ului. Un flux de capital a intrat în piaţă şi dinspre investitorii instituţionali, iar cel mai notabil efort înspre criptomonede al fondurilor de investiţii a venit din partea companiei MicroStrategy, care a investit circa 425 de milioane de dolari în bitcoin.

Bitcoin a început 2021 deasupra nivelului de $35,000 înainte să scadă la aproximativ $32,000 pentru suport. Creşterea la maximele record de la peste $58,000 au avut loc la scurt timp, înainte de ultima scădere sub $47,000.

Anunţul fabricantului auto Tesla (TSLA) privind achiziţia de $1.5mid a monedei a fost unul dintre conducătorii principali ai creșterii prețului cryptomonedei în 2021. Tesla este ultima companie care a investit în cea mai mare cryptomonedă din lume pentru bilanţul său şi este corporaţia cu cel mai mare profil care a făcut acest lucru.

Poți vedea care este prețul unui Bitcoin la această oră verificand platforma eToro. Ba mai mult poți chiar cumpăra cryptomoneda de pe aceasta platformă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.5 ° C
19.6 °
16.1 °
44 %
0.9kmh
100 %
joi
16 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...