spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăActualitateaCele mai populare 5 jocuri pentru mobil din ultimul an

Cele mai populare 5 jocuri pentru mobil din ultimul an

Jocurile pentru mobil sunt extrem de populare, deoarece sunt mai ieftine (sau chiar gratuite), mai ușor de jucat decât cele de pe consolă și pot fi practicate oriunde și oricând, fie că ești în pauza de masă de la serviciu sau în metrou. În plus, jocurile care se joacă online sunt concepute pentru a favoriza interacțiunea și socializarea cu diverse persoane situate în orice colț al lumii.

Prin urmare, nu este de mirare că jocurile pentru mobil acoperă mai mult de jumătate dintre aplicațiile disponibile în Google Play Store și App Store. În continuare, vă vom prezenta 5 dintre cele mai populare jocuri de pe mobil din ultimul an.

PUBG

Player Unknown BattleGround este un joc online multiplayer inspirat din filmul japonez Battle Royale, în care utilizatorul aterizează într-un loc al hărții și trebuie să găsească resursele necesare pentru a-i învinge pe ceilalți participanți, ultimul supraviețuitor fiind desemnat drept câștigător. Lansat în martie 2017 ca un joc pentru PC, PUBG a fost lansat și pentru mobil un an mai târziu.

Interesant este că, deși New State – ultima ediție a jocului PUBG – a fost lansată pe Android în data de 11 noiembrie 2021, cu o zi înainte de versiunea pentru iOS, jocul continuă să rămână mult mai apreciat de consumatorii de iPhone și iPad. Cunoscătorii spun că acest lucru se datorează în mare parte faptului că jocul rulează mai rapid pe dispozitivele Apple.

Această situație este destul de comună în rândul jocurilor care necesită resurse mari. Optimizarea jocurilor pentru Android și iOS necesită timp și resurse, iar nu toți producătorii de jocuri reușesc să se alinieze la cele mai înalte standarde. Industria de iGaming stă foarte bine la acest capitol, astfel încât pasionații de blackjack, păcănele sau ruletă, în toate variantele sale, nu vor întâmpina diferențe notabile atunci când accesează jocurile pe dispozitive care rulează sisteme de operare diferite. PUBG este jocul de mobil cu cele mai multe descărcări din istorie, depășind 1.17 miliarde de descărcări în primăvara anului trecut.

Garena Free Fire

Acest joc se bazează pe același principiu cu PUBG, însă spre deosebire de omologul său, Free Fire a fost lansat doar pentru Android și iOS, nefiind disponibil pentru PC. Lansarea sa a venit la fix 5 luni după cea a jocului PUBG, în data de 23 august 2017, cu aproape jumătate de an înainte ca Player Unknown BattleGround să intre pe piața mobile.

În 2019, Free Fire a devenit cel mai descărcat joc mobil la nivel global, a intrat în lumea eSports, organizând un turneu mondial și a primit premiul pentru „Cel mai bun joc votat popular” din partea Google Play Store. În 2020, jocul a stabilit un record mondial, înregistrând peste 80 milioane de utilizatori activi în fiecare zi. Anul trecut, în data de 28 septembrie 2021, a fost lansată o nouă ediție a jocului, Free Fire Max, care se bucură de o grafică îmbunătățită substanțial.

Pokemon Go

Este vorba despre jocul mobil alimentat de realitatea augmentată, care creează o lume paralelă cu lumea noastră ce poate fi vizualizată doar cu ajutorul aplicației instalate pe un smartphone. Practicarea jocului presupune, printre altele, colectarea pokemonilor din diverse locuri de pe hartă, disputele directe cu ceilalți utilizatori, participarea la bătăliile în săli și luptele de tip raid.

Pokemon Go a fost cel mai căutat joc pe Google în anul 2016, reușind să atragă peste 233 de milioane de utilizatori în primele luni după lansare, însă baza de jucători a scăzut la sub 50 de milioane până la sfârșitul aceluiași an. Apoi, producătorii au început să implementeze din ce în ce mai multe facilități cerute de comunitate și din 2018 încoace, Pokemon Go a început să-și depășească încasările înregistrate în perioada de glorie.

Roblox

Roblox este o platformă care le permite utilizatorilor să creeze și să acceseze o colecție de jocuri, care au la baza caractere asemănătoare cu cele din Lego. Utilizatorii pot crea diverse accesorii, pot călători și interacționa cu alte personaje, pot să creeze comunități și să-și pună în aplicare propriile idei, prin intermediul Roblox Studio, o platformă de programare pretabilă pentru începători.

Principala diferența dintre Roblox și Minecraft este că primul permite crearea și accesarea unor jocuri diferite, în timp ce cel de-al doilea se limitează numai la crearea unor hărți și personaje. Roblox a fost cel mai popular joc mobil pe iOS în anul 2021 și al doilea cel mai popular pe Android.

Candy Crush Saga

Acest joc de puzzle gratuit lansat în urmă cu aproape un deceniu pentru Facebook și ulterior pentru Android, iOS, Windows și alte platforme este încă practicat de milioane de jucători din întreaga lume. Jocul este oarecum asemănător cu clasicul Tetris și presupune schimbarea unor simboluri și potrivirea a câte cel puțin trei bomboane de același fel, pentru a obține puncte și a putea avansa. În 2022, Candy Crush Saga încă are o bază destul de importantă de jucători activi, care încearcă să parcurgă cele peste 3000 de niveluri disponibile.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...