vineri, aprilie 19, 2024
AcasăActualitateaCei mai buni 7 fotbaliști care au purtat numărul 7 pe tricou...

Cei mai buni 7 fotbaliști care au purtat numărul 7 pe tricou în acest mileniu

În mod tradițional, numărul 7 era purtat de al doilea atacant sau de un jucător de bandă cunoscut pentru apetitul său pentru gol. Regula însă nu a fost întotdeauna respectată, așa că, cel puțin în ultimii 20 de ani, au existat numeroase excepții în acest sens.

Este un tricou important, care este acordat jucătorilor care driblează și știu bine cu mingea. 4 dintre jucătorii selectați au evoluat pentru Real Madrid, iar 5 dintre aceștia au trecut pe la cluburi din campionatul italian Serie A.

Iată câțiva dintre cei mai emblematici fotbaliști care au purtat numărul 7 în ultimii 20 de ani:

Franck Ribery a plecat de la Galatasaray, după ce jucase acolo un sezon sub comanda lui Gheorghe Hagi și a preluat numărul 7 la Bayern de la proaspătul retras Mehmet Scholl. Și-a petrecut 12 sezoane la clubul bavarez, marcând 124 de goluri și trimițând 182 de pase de gol, devenind jucătorul străin cu cele mai multe prezențe în tricoul lui Bayern. A câștigat 23 de trofee alături de clubul german, însă cariera sa nu a fost lipsită de accidentări și de controverse, însă, per ansamblu, a fost un jucător extrem de apreciate pentru calitățile sale fotbalistice, dar și pentru umorul său.

Bastian Schweinsteiger a purtat numărul 31 la Bayern Munchen, Manchester United și la Chicago Fire, însă a purtat numărul 7 la naționala mare a Germaniei, pentru care a evoluat de 121 de ori, reușind să câștige Cupa Mondială în 2014. La finalul acelui an, a fost numit căpitan al Mannschaft-ului, după retragerea lui Philip Lahm. Schweinsteiger și-a început cariera ca extremă, însă ulterior a fost reprofilat pe postul de mijlocaș central, acolo unde a făcut extrem de bine ambele faze de joc.

David Beckham este un jucător cunoscut în egală măsură pentru ceea ce a făcut în teren, cât și pentru viața sa extra sportivă. La vârsta de 21 ani a preluat numărul 7 de la legendarul Eric Cantona, în sezonul următor a purtat numărul 10, dar apoi a revenit la numărul 7, pe care l-a purtat în următoarele 7 sezoane petrecute pe Old Trafford. A fost un specialist al loviturilor libere, metodă prin care a marcat 65 de goluri pentru echipele de club și pentru echipa națională. Ulterior, nu a mai purtat acest număr la niciuna dintre echipele la care a mai jucat, optând pentru 23 sau 32.

Andriy Shevchenko este probabil cel mai emblematic fotbalist din blocul răsăritean din acest mileniu. A purtat numărul 7 în primele 7 sezoane petrecute la Milan. A câștigat de 6 ori titlul de cel mai bun jucător ucrainean și nu mai puțin de 7 titluri de golgheter în diverse competiții, inclusiv în Liga Campionilor, competiție pe care a câștigat-o în anul 2003. În următorul an a câștigat și Balonul de Aur.

Luis Figo purtat numărul 7 la Sporting, Barcelona și Inter, însă la Real Madrid a purtat numărul 10. Are câte două titluri în Primera Division câștigate cu Barcelona și cu Real Madrid. A fost desemnat de 6 ori la rând cel mai bun fotbalist portughez, între 1995 și 2000. În 2000, anul în care a dat Catalonia pe Madrid, a câștigat și Balonul de Aur. S-a retras în 2009, în tricoul lui Internazionale Milano, după ce a câștigat 4 titluri consecutive în Serie A.

Raul este poate cel mai emblematic jucător din istoria lui Real Madrid. A contribuit la aducerea a nu mai puțin de 6 titluri în Primera Division și 3 trofee UEFA Champions League, fiind golgheter al ambelor competiții între 1999 și 2001. Pe final de carieră a plecat de pe Santiago Bernabeu și a reușit să câștige câte un trofeu la fiecare echipă la care a jucat: Schalke 04, Al-Sadd SC și New York Cosmos.

Cristiano Ronaldo este un adevărat recordman, numele său regăsindu-se în foarte multe clasamente de fotbal. L-a depășit pe conaționalul său Luis Figo la aproape toate capitolele și este considerat de către mulți ca fiind cel mai bun fotbalist din istoria jocului. În afară de sezonul său de debut la Sporting și cel de debut la Real Madrid Cristiano a purtat de fiecare dată numărul 7. A câștigat de 5 ori Balonul de Aur, este cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor și a câștigat cam tot ce se putea câștiga, în afara de Cupa Mondială.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...