fourteen + 2 =

A password will be e-mailed to you.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la porcii dintr-o anexă gospodărească localizată în extravilan, la o distanţă de şase kilometri de comuna Suceveni din judeţul Galaţi, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Conform procedurilor, DSVSA Galaţi a luat imediat măsuri: punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploataţiei, au fost impuse restricţii de mişcare şi s-a efectuat dezinfecţia exploataţiei afectate. Pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificaţi porcii bolnavi şi cei care au fost în contact cu aceştia şi s-a realizat ecarisarea cadavrelor. Totodată, au fost recoltate probe pentru examene de laborator de la animalele moarte şi sacrificate (20 de capete)”, precizează autoritatea de profil.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Galaţi s-a reunit pentru adoptarea planului de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii. Focarul a fost notificat către structurile omoloage din cadrul Comisiei Europene, iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Preşedintele ANSVSA, Geronimo Brănescu, a declarat recent că România se află în stare de alertă atât pe plan intern, cât şi la frontierele cu Moldova şi Ucraina, pentru a gestiona evoluţia epidemiologică a pestei porcine africane, dar şi pentru a preveni apariţia de noi focare, în condiţiile în care la ora actuală sunt în evoluţie 440 de focare în şapte judeţe.

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...