Ştefan Luchian, omagiat cu o expoziţie-concurs

0

Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” găzduiesc în această perioadă exponate inedite ale elevilor din licee vocaţionale.

Cu ocazia împlinirii a 149 de ani la naşterea pictorului Ştefan Luchian, pe 1 februarie, Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” au găzduit vernisajul celei de-a X-a ediţii a expoziţiei concurs de arte plastice „Omagiu Ştefan Luchian”.

Manifestarea, inclusă în programul activităţilor organizate cu prilejul Zilelor Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, a prilejuit prezentarea pe simezele galeriei a lucrărilor plastice semnate de elevii instituţiei organizatoare şi a altor licee cu profil vocaţional din ţară. Ediţia de anul acesta este una aparte, deoarece au fost prezente pentru prima dată lucrări de ceramică şi un proiect de arhitectură.

„Acest concurs deschide posibilitatea elevilor talentaţi în domeniul artelor plastice să-şi demonstreze creativitatea şi aptitudinile artistice, concurând cu elevii de la alte şcoli sau licee vocaţionale”, a declarat Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Arte.

În cadrul evenimentului, elevii care au expus pe simezele galeriei, cât şi cei care s-au prezentat cu lucrări de ceramică, au fost premiaţi. Exponatele vor putea fi admirate până pe 15 februarie, după care vor intra în colecţia Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, ulterior fiind expuse, prin rotaţie, pe holurile şi sălile de clasă ale instituţiei.

– Alexandru MANDACHE

amandache@monitorulbt.ro

Deja ai votat!
se încarcă...