Ateliere de art-terapie la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” organizate de Asociația „Suflete Albastre”

0

Asociația botoșăneană „Suflete Albastre”, care luptă pentru copiii afectați de autism, a pus bazele unei noi colaborări cu Liceul de Artă „Ștefan Luchian”. Astfel, s-a născut proiectul „Dăruind prin artă”. Este vorba de ateliere de art-terapie, care se desfășoară pe parcursul a două luni și la care participă copii afectați de nemiloasa maladie.„Este o nouă colaborare frumoasa cu Liceul de Artă, care, ca de obicei, vine în ajutorul beneficiarilor Asociației «Suflete Albastre». Conducerea, cadrele didactice și elevii de la Liceu de Artă se implică mereu în acte de caritate și sunt deschiși spre incluziunea copiilor cu probleme. Proiectul, care este susținut din fondurile proprii ale Asociației, se desfășoară pe o perioadă de două luni și implică 60 de copii din liceu și beneficiari ai asociației”,a declarat Rodica Parfenov, preşedintele Asociaţiei „Suflete Albastre”.

Lucrările elevilor și beneficiarilor Asociației au fost prezentate într-un stand realizat cu ocazia tradiționalului Concert de Crăciun al Liceului de Artă, unde a fost și o urnă pentru donații. „Fondurile adunate vor fi folosite pentru achiziționarea de materiale didactice pentru activitățile cu copiii beneficiari”, a mai declarat Rodica Parfenov.

Liceul de Artă „Ștefan Luchian” este un partener tradițional al Asociației „Suflete Albastre”, aici fiind integrați foarte bine și numeroși copii cu diferite forme de autism.

Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacităţii de a interacţiona în plan social şi de a comunica, de un comportament stereotip şi repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de trei ani. Statisticile arată că autismul apare mai des la băieţi decât la fete, proporţia fiind de unu la patru, şi este întâlnit în toate tipurile de familii, indiferent de statut, mediu, rasă, etnie, nivel intelectual etc.

Deja ai votat!
se încarcă...