Preșcolarii de la Grădinița 19, învățați să dăruiască

0

Preșcolarii de la Grădinița 19, învățați să dăruiască

Să fim mai buni de sărbători nu este un slogan golit de conţinut. Asta au vrut să arate copiii şi educatorii de la Grădiniţa 19 Botoşani. În acest sens s-au mobilizat şi cu ajutorul părinţilor s-au transformat în Moş Crăciun pentru o zi şi le-au făcut o mică bucurie copiilor de la Şcoala Profesională „Specială Sfântul Stelian” Botoşani.

Astfel, de la începutul lunii, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), în Grădiniţa 19 s-a desfăşurat activităţi de voluntariat, sub motto-ul „Nu există prilej mai minunat pentru a dărui, decât să poţi da, zi de zi, tot ce ai mai bun şi mai adevărat unei fiinţe cu sufletul deschis”. Campania „Piticii darnici” s-a derulat sub îndrumarea profesorilor educatori Violeta Bordianu, Erica Cîmpan, Ana Mihalcea, Florentina Muraru, Dorina Gliz, Larisa Bursuc, Mihaela Ciupercă, Roxana Diaconu, Gabriela Vasiliu, Petronela Chiru, Cosmina Grosu, Alina Burduja, Anca Agavriloaie, Ana-Maria Tanasă, Roberta Hrenciuc, Valentina Ștefănescu, copiii şi părinţii au pregătit cutii cu dulciuri, jucării, rechizite şi hăinuţe, pe care le-au transformat acum, înainte de Crăciun, în daruri de suflet pentru elevii claselor a II-a și a IV-a A de la Şcoala Profesională Specială „Sfântul Stelian” Botoşani, îndrumați de cadrele didactice Gabriela Pancu, Mihaela Ielisei și Valentina Butnariuc.

„Voluntariatul este un element esenţial într-o societate modernă, iar noi, la Grădiniţa 19, tocmai acest lucru încercăm să-l demonstrăm an de an, deoarece vrem să aducem o rază de speranţă şi în sufletul celor pentru care soarta, din păcate, nu a rezervat prea multe bucurii. Sperăm că prin campania «Piticii darnici» am reuşit să sădim un zâmbet pe chipul lor. Acţiunea de săptămâna aceasta nu a fost prima de acest gen şi promitem că şi în viitor vom mai organiza astfel de activităţi şi vom căuta să venim în ajutorul celor care au nevoie. Înainte de toate trebuie să fim oameni, iar voluntariatul este una dintre principalele valori umane. Felicit cadrele didactice şi mulţumesc părinţilor care s-au implicat în acţiune şi în mod special copiilor, care învaţă încă de mici că bunătatea nu costă nimic”, a declarat profesorul Taniuşa Urîtu, directorul Grădiniţei 19 Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...