Şcoală altfel cu salvatorii printre elevi

0

Elevii Şcolii 14 au văzut cum lucrează cei care salvează vieţi şi când este indicat să sune la ambulanţă.

 

Miercurea trecută a fost o zi „plină” pentru elevii de la Şcoala 14 din municipiul Botoşani.

Micii şcolari au primit vizita unui echipaj medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Elevii au făcut cunoştinţă cu dotările dintr-o autosanitară, au văzut cum lucrează cei care salvează vieţi, au aflat când este indicat să sune la ambulanţă, dar şi cum pot ajuta o persoană bolnavă până la sosirea salvării.

Elevii de la Şcoala 14 au aşteptat cu nerăbdare să stea de vorba cu cadrele medicale de la Ambulanţă şi să afle cât mai multe lucruri despre misiunile acestora. Visul lor s-a împlinit când în curtea unităţii a poposit o ambulanţă cu asistenţii Daniela Caciuc şi Cristinel Calimandriuc şi ambulanţierul Daniel Bejinariu, care au avut grijă ca micuţii să asimileze cunoştinţe din domeniul medicinei de urgenţă. Pe rând, micii şcolari au urcat în ambulanţă, unde asistenta le-a explicat cum se foloseşte aparatura din salvare şi în ce situaţii.

Apoi a urmat o acţiune de simulare, în cadrul căreia elevii au fost puşi pe targă ca şi cum ar fi suferit o leziune sau o fractură. Totodată, şcolarii au învăţat cum pot salva viaţa unui om prin manevre de resuscitare, masaj cardiac.

Acţiunea a avut loc în cadrul unui protocol dintre Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Şcoala 14, încadrat în programul de activităţi specific Şcolii Altfel, implementat de profesorii Ioana Bucătaru, Geanina Gînju, Nicoleta Ivolschi şi Ionela Gradinaciuc.

Deja ai votat!
se încarcă...