vineri, martie 29, 2024
AcasăÎnvățământLacrimi şi aplauze aduse cu cântece despre familie

Lacrimi şi aplauze aduse cu cântece despre familie

Elevi de la Şcoala 7, Seminarul Teologic şi Şcoala Vorona au impresionat şi auditoriul din Piatra Neamţ cu cântece de tezaur.

 

Corurile reunite formate din elevii clasei a IV-a de la Şcoala 7 Botoşani (învăţător Mărioara Neri), Şcoala Vorona Mare şi Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” Botoşani au susţinut joia trecută, la Piatra Neamţ, Concertul extraordinar „Haide mamă, haide tată!”, un omagiu adus familiei. Concertul de la Piatra Neamţ a fost organizat de Protopopiatul Piatra-Neamţ, în colaborare cu Liceul Teologic Ortodox „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Manifestarea a avut loc în sala Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

„Pentru că trăim nişte vremuri în care angoasele de tot felul, că se numesc culturale, economice, acuze educaţionale, sau indiferenţă parentală prin părinţii care pleacă în străinătate îmbulzesc şi încolţesc astăzi în mintea copiilor spaima că s-ar putea să fie singuri. Acest spectacol reprezintă un moment  în care copiii au fost duşi dintr-o educaţie digitală, într-o educaţie sufletească. În acest spectacol se cântă despre părinţi, copii, despre cum se roagă bunica, mama, despre cum copiii de astăzi vor fi mâine părinţi care se vor ruga pentru copiii lor. Vă dorim să deveniţi parte a acestei poveşti de iubire pe care noi dorim să o transmitem pe mai departe tuturor pentru că viaţa în casă, viaţa în familie, este o viaţă firească”, a spus în debutul concertului părintele profesor Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe” Botoşani.

Tinerii artişti botoşăneni s-au aflat la a treia reprezentanţie cu acest spectacol, după ce au evoluat în primăvara acestui an la Botoşani, şi în urmă cu două săptămâni la Iaşi. Ei concertează prin ţară cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Regalul de cântece şi poeme vechi şi celebre din marele tezaur al Cenaclului Flacăra şi al marilor artişti, precum Tudor Gheorghe sau Victor Socaciu, a generat emoţie, lacrimi, dar şi ropote de aplauze.

Elevii din cor au cântat alături de preoţii Olivian Sandu (artizanul corurilor reunite) şi Teodor Cenuşă (voce şi chitară), Maestro Sorin (orgă) şi Emanuel Iaco (tobe). În concert au mai evoluat profesorul şi artistul Iustina Cenuşă şi eleva Larisa Ailoae.

Printre spectatori s-au aflat oficiali din judeţul Neamţ, locuitori ai oraşului Piatra Neamţ, dar şi părinţi ai tinerilor artişti botoşăneni. În final, toţi cei prezenţi şi-au unit glasurile într-o cântare dedicată Maicii Domnului.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...