Matematicieni din două ţări s-au întrecut la „Laurian”

0

Colegiul „A.T. Laurian” a găzduit ieri cea de-a XX-a ediţie a concursului de matematică „Octav Onicescu”. În cadrul competiţiei au participat 85 de copii din Chişinău, Iaşi, Bacău, Neamţ şi Botoşani. Mai numeroşi decât anul trecut, concurenţii au trebuit să-şi demonstreze calităţile prin rezolvarea unui set de probleme atent ticluite de profesorii Adrian Boţan şi Dorica Alexe, alături de colegii din catedra de matematică a Colegiului „Laurian”.

Premiile, constând şi în bani, au fost sponsorizate de către Filiala Botoşani a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, dar şi de Consiliul reprezentativ al părinţilor din colegiul botoşănean.

Festivitatea de premiere a avut loc în aula Colegiului „A.T. Laurian”. Premiul I l-a câştigat Vlad Tuchiluş, licean al Colegiului Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, locul al II-lea a fost adjudecat de Tudor Darius Cardaş, elev al colegiului gazdă, în timp ce pe locul al III-lea s-a clasat Alexandru Pricop de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Marele premiu a fost acordat botoşăneanului Ştefan Răzvan Bălăucă, elev al Colegiului „Eminescu”. Acesta a declarat că subiectele au fost „greluţe, dar nu la fel de dificile precum cele de la competiţiile organizate în afara ţării”.

Prof. dr. Mihaela Prăjinariu, directorul Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, a declarat că deşi nu toţi participanţii au putut fi premiaţi „simpla participare la un astfel de concurs este un mare câştig”.

+0 -0
se încarcă...