Copii învăţaţi să aleagă hrana sănătoasă

„Mănânc sănătos ca să cresc frumos!” sub acest deziderat, copiii Grădiniţei 24 descoperă, împreună cu părinţii şi cadrele didactice, că legumele sunt sănătoase, dar şi foarte gustoase. La iniţiativa administratorului Constantin Puşchiu, unitatea a desfăşurat un proiect inclus în Săptămâna Educaţiei Globale, care ajută micuţii să cunoască legumele şi să le recunoască în meniul de la prânz.

Miercuri a fost Ziua Conopidei. Micuţii, dar şi câte doi părinţi din fiecare grupă, gustă zilnic din noile bucate făcute cu legume: morcovi (baby carrots), broccoli şi conopidă.

În proiect au fost implicate atât asistenta Rodica Iordăchianu, cât şi cele cele două bucătărese ale grădiniţei. Micuţii au vizitat bucătăria grădiniţei şi au văzut cum se prepară legumele pe care, mai apoi, le-au mâncat cu poftă.

Spre exemplu, luni meniul a fost compus din file de şalău cu legume sotate, marţi meniul a conţinut broccoli, iar miercuri conopidă pane. Joi au gustat din sfecla roşie, iar vineri dovleceii umpluţi cu piept de curcan şi gratinaţi.

Meniul, nou şi sănătos, este aprobat de doctorul nutriţionist Simona Bucătariu şi i-a captivat pe copii. ​

„Scopul proiectului, pe lângă acela de a-i a învăţa pe copiii să mănânce sănătos, este şi de a-i influenţa şi pe părinţi să le ofere în alimentaţia de acasă aceste legume. În caz contrar, la grădiniţă este dificilă schimbarea gusturilor şi obiceiurile culinare cu care micuţii sunt obişnuiţi de acasă. Încercăm să implementăm astfel de meniuri sănătoase, vom mai face astfel de acţiuni”, a declarat Constantin Puşchiu, iniţiatorul proiectului.

 

– Virginia CONSTANTINIU

Deja ai votat!