8 + five =

A password will be e-mailed to you.

Guvernul din Malaezia a decis abolirea pedepsei cu moartea şi va opri executarea tuturor pedepselor capitale, o decizie lăudată de organizaţiile internaţionale ale drepturilor omului, dar şi de diplomaţii străini, relatează Al Jazeera. Printre cei care vor beneficia de aceasta decizie se numără şi Ionuţ Gologan, românul condamnat definitiv la moarte în Malaezia, în 2016, pentru trafic de droguri.

Legea care prevede abolirea pedepsei capitale va fi discutată luni în Parlamentul malaiezian. „Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv”, a declarat ministrul Legii, Vui Keong, pentru Channel NewsAsia.

Acesta a cerut să nu mai fie dusă la capăt nicio execuţie, până când legea nu va fi votată. „Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuţie. Deţinuţii condamnaţi la moarte ar putea să fie eliberaţi sau pedepsele le vor fi schimbate”, a spus acesta.

Peste 1.200 de persoane sunt în detenţie, condamnate la moarte, în Malaezia, unde execuţiile au loc prin spânzurare. Cei mai mulţi deţinuţi au fost condamnaţi pentru crime, răpiri, trafic de droguri sau trădare. Printre ei se numără şi Ionuţ Gologan, românul condamnat definitiv la moarte în 2016, în Malaezia, pentru trafic de droguri. Tatăl său a făcut eforturi pentru a-i convinge pe oficialii malaezieni să îi aplice fiului său o pedeapsă mai blândă, iar pentru Ionuţ Gologan au intervenit inclusiv oficialii români, fără rezultate până acum.

 

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...