2 × one =

A password will be e-mailed to you.

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis că ordonanța de clasare invocată de ministrul justiției Tudorel Toader nu a fost emisă, confirmată sau verificată de el,  în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, ci de un alt procuror, Cristian A. Lazăr.

Augustin Lazăr susţine că, prin această informaţie transmisă în spaţiul public, ministrul Justiţiei recurge „la un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului”.

Potrivit procurorului general Toader exploatează o eroare de grefă din 2016,  făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

De altfel, copiile mai multor lucrări au fost introduse într-un plic și depuse împreună cu proiectul de management la Ministerul Justiției, unde eroarea a fost observată și înlăturată, mai spune Augustin Lazăr.

În replică, Tudorel Toader spune că nu este vorba de nicio eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr. Ministrul Justiției sugerează că hârtia semnată de alt Lazăr nu e întâmplător la dosar.  „Simple precizări ! Nu a fost şi nu este nici o eroare referitoare la ordonanţa de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr. Întrebarea mea era următoarea – cum se justifică o astfel de ordonanţă în dosar. În sfârşit aflăm şi «justificarea» – a greşit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia. Reamintesc şi faptul că tot o «greşeală» a fost şi pe data de 20 martie 2018, atunci când grefiera a multiplicat Protocolul secret din 2009, l-a trimis la MJ fără ultimele două pagini care se «lipiseră» la exemplarul trimis la CSM!„, scrie Tudorel Toader pe Facebook

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...