five + three =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Ordonanţa care majorează alocaţiile pentru copii de la 1 martie a fost adoptată în şedinţa de Guvern de ieri.

Actul normativ majorează alocaţiile copiilor de la 84 de lei la 150 de lei, ceea ce ar însemna un efort financiar de peste 2,1 miliarde lei. Vor fi majorate şi alocaţiile copiilor care au sub doi ani, de la 200 la 300 de lei, precum şi alocaţiile copiilor cu dizabilităţi. „Avem asigurate în Legea bugetului de stat sumele necesare pentru toate aceste măsuri şi îmi exprim speranţa că preşedintele României va depăşi jocul politic şi o va promulga”, a declarat Viorica Dăncilă.

Plenul Parlamentului a adoptat un amendament al liberalilor la Legea bugetului care prevedea majorarea alocaţiilor. Amendamentul său a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi o abţinere.

Amendamentul propus de deputatul PNL fusese respins în comisiile de buget-finanţe.

Ulterior, Liviu Dragnea a încercat să capitalizeze electoral majorarea alocaţiilor supunând din nou la vot amendamentul pe motiv că liberalii au făcut „demagogie” şi nu au identificat sursa de finanţare a majorării alocaţiilor pentru copii. El a indicat ca sursă creşterea deficitului bugetar.

Cu o săptămâna mai înainte, majoritatea senatorilor PSD-ALDE şi UDMR au respins un proiect similar. Între parlamentarii care au votat împotriva creşterii alocaţiei pentru copii se numără şi social-democraţii Doina Federovici şi Lucian Trufin, în timp ce senatorul PNL Costel Şoptică a votat în favoarea proiectului propus de colegii săi de partid.

Guvernarea PSD-ALDE a anunţat încă din 2017 că se vor majora alocaţiile pentru copii, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în România sunt 4,2 milioane de copii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 2,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...