one × four =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Unul dintre principalele momente ale zilei de vineri a avut loc la Cumpărătura, acolo unde Ştefan Mandachi a inaugurat primul metru de autostradă pe care l-a construit în mod simbolic, tot ca un mijloc de protest faţă de lipsa de implicare a autorităţilor centrale în construcţia de autostrăzi în Moldovei. Peste 1.500 de oameni au participat la protestul „România vrea autostrăzi” – „#şîeu”, organizat la Suceava de omul de afaceri. Protestul a avut loc la kilometrul opt pe drumul european dintre Suceava şi Fălticeni, la Cumpărătura, acolo unde Ştefan Mandachi a construit primul metru de autostradă din judeţ şi din zona Moldovei.

În jurul orei 15:00, printre oameni şi-a făcut apariţia Ştefan Mandachi, care a dat mâna cu cea mai mare parte dintre ei şi le-a mulţumit că îi sunt alături la acest protest. Înainte de a tăia simbolic panglica de inaugurare a primului metru de autostradă din Moldova, Ştefan Mandachi a declarat că începând de vineri donează acest metru unei fundaţii care se va ocupa de administrarea lui în continuare. Antreprenorul sucevean a declarat că momentul inaugurării primului metru de autostradă din Moldova reprezintă „o şansă unică să restartăm România acum”. „Eu nu am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate între toţi românii, fie că fac parte dintr-un partid politic, fie că sunt doctori, avocaţi, fie că au orice altă profesie. Avem o şansă unică să restartăm România acum… Românii sunt pentru prima dată după 30 de ani uniţi. Nu mă voi lecui, nu mă voi linişti, până când nu voi avea autostradă aici, la Suceava, în Bucovina. Nu îmi doresc, nu mi-am dorit şi nu m-am specializat în politică, nu voi face politică, îmi voi duce drumul înainte, idealul meu este să am autostradă de şi nu ar trebui să fie un ideal, ar trebui să fie un lucru normal, decent”, a spus Ştefan Mandachi.

Pentru a evidenţia pericolele la care se expun şoferii care circulă acum doar pe drumuri naţionale, organizatorii inaugurării au adus, pe marginea metrului de autostradă, două maşini distruse în urma unor accidente, dar şi un dric în care era un sicriu.

Protestul „România vrea autostrăzi”, derulat, vineri, timp de 15 minute, a însemnat trafic blocat în centrul Capitalei, dar şi pe mai multe drumuri importante din ţară.

În marile oraşe, oamenii au întrerupt activitatea şi au ieşit în pieţele centrale cerând îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. În Bucureşti, tinerii au făcut un lanţ uman în Piaţa Universităţii afirmând că nu mai vor ca România să funcţioneze pe principiul „merge şi aşa”.

Şi angajaţii Reprezentanţei Comisiei Europene au întrerupt activitatea, precizând că, în perioada 2014-2020, 6,3 miliarde de euro au fost puse la dispoziţia României pentru proiecte de infrastructură, dar proiectele care se derulează sunt din perioada financiară 2007-2013, care nu au fost finalizate la timp.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...