spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăAleşii locali aruncă în aer ridicarea gunoiului

Aleşii locali aruncă în aer ridicarea gunoiului

Încrâncenarea aleşilor social democraţi botoşăneni de a controla politic societăţile din subordinea Consiliului Local a adus societatea Urban Serv în pragul colapsului financiar. Astăzi expiră valabilitatea liniei de creditare pe care societatea o are la Banca Transilvania şi neprelungirea acesteia implică returnarea cuantumului acesteia, adică 2,5 milioane de lei, fapt ce ar duce la blocarea activităţii. Cu alte cuvinte, societatea nu va mai ridica deşeurile din municipiu, dar nu îşi va mai putea desfăşura activitatea nici pe zona IV a judeţului.

Situaţia este fără precedent, iar colapsul poate fi evitat numai în condiţiile în care se va găsi înţelegere la unitatea bancară pentru o păsuire de câteva zile.

 

Linie de creditare încă de la înfiinţare

 

Urban Serv are deschisă o linie de creditare încă din anul 1998, de la înfiinţare, dat fiind că încasarea contravalorii serviciilor nu este constantă, situaţie în care societatea nu dispune în mod curent de suficiente resurse financiare care să asigure desfăşurarea activităţii în condiţii normale.

Urmare a adreselor primite de la Urban Serv, primarul i-a convocat ieri pe consilierii municipali în şedinţă de îndată pentru a vota prelungirea valabilităţii liniei de creditare. Consilierii municipali PSD nu s-au prezentat însă la şedinţă, motivul fiind că au convocat o şedinţă extraordinară pentru lunea viitoare.

Cătălina Lupaşcu, preşedintele de şedinţă, a anunţat că întâlnirea nu se poate ţine din lipsă de cvorum. Cătălin Flutur i-a cerut lui Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, lămuriri. Acesta a confirmat situaţia liniei de creditare şi a declarat că va discuta cu conducerea băncii o soluţie tranzitorie.

„Noi am încercat pe ultima sută de metri să rezolvăm această problemă care este foarte gravă, că devine un pericol pentru funcţionarea Urban Serv. Din păcate, nu a fost cvorum, nu înţeleg. S-ar părea că sunt interese, dacă nu se doreşte ca această societate să funcţioneze. Societatea nu are Consiliu de Administraţie în momentul ăsta, toată lumea se judecă cu toată lumea, directorii între ei, CA cu directorii, AGA nu-şi face datoria”, a precizat Cătălin Flutur. Acesta a adăugat că şi Eltrans şi Modern Calor au linie de credit şi nu s-a ajuns în situaţia asta.

Cătălina Lupaşcu a arătat că aleşii PSD au încălcat flagrant legislaţia în ultima perioadă în ce priveşte activitatea Urban Serv. „Practic, acestor oameni nu le pasă de cetăţenii municipiului Botoşani”, a declarat Cătălina Lupaşcu.

 

„Pentru şedinţa de îndată trebuie lucruri cu adevărat urgente”

 

Viceprimarul Cosmin Andrei s-a aflat în primărie la ora şedinţei, însă a stat la el în birou. Acesta a făcut trimitere la adresa primită de la Prefectură în care se cere revocarea hotărârii de numire a un Consiliu de Administraţie interimar la Urban Serv, pe motiv că nu a fost forţă majoră şi maximă urgenţă pentru ca numirea să se facă într-o şedinţă de îndată. „Avem şedinţă de consiliu pe 18 iunie, în care am introdus şi proiectul vizând prelungirea liniei de creditare pe care a solicitat-o Urban Serv, pentru că, în urma discuţiilor cu directorul societăţii, am convenit că putem face acest lucru, nefiind tardiv pe data de 18. Pentru şedinţa de îndată trebuie lucruri cu adevărat urgente”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul susţine că Urban Serv nu se află în blocaj şi că vor fi ridicate deşeurilor din oraş.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...