spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăPrima PaginăBunic găsit cu gâtul tăiat (video)

Bunic găsit cu gâtul tăiat (video)

UPDATE: Bărbatul presupus de a fi autorul crimei de luni a fost găsit aseară de polițiști și dus la sediul Poliției pentru a inse lua declarații ulterior, s-a dispus retinerea bărbatului în vârstă de 42 de ani pentru 24 de ore, cazul fiind preluat de procurori

Crimă odioasă descoperită în această după amiază de un copil în vârstă de doar nouă ani. Un bărbat, în vârstă de 74 de ani, din localitatea Dracşani, comuna Suliţa, a fost descoperit cu gâtul tăiat chiar în stana pe care o avea în grijă pe un deal din localitate. Descoperirea macabră a fost făcută de nepoata bărbatului, care venise la amiază să îi aducă de mâncare la stană. Copilului i s-a înfăţişat însă în faţa ochilor o scenă cumplită. Bunicul ei era întins pe spate pe un pat în camera improvizată pe care o avea la stana, iar întreaga încăpere părea desprinsă dintr-un film de groază fiind în întregime acoperită de sânge.
În stare de şoc, fetiţa a fugit acasă la bunica ei şi a anunţat-o că bunicul nu mişca, neputând descrie întreaga scenă. Crezând că acesta doarme, femeia a venit cu gândul să îl trezească, însă când a intrat în încăpere l-a văzut pe bărbat cu gâtul aproape secţionat.
Speriată, femeia a alergat înapoi în sat la un fiu de-al său, de unde a apelat serviciul de urgenţă 112. La faţa locului au ajuns două echipaje de poliţie şi echipajul de terapie intensivă mobila al SMURD, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru bărbat.
„A fost vorba de o victimă de sex masculin, ce prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului, în regiunea antero cervicală, cu pierdere masivă de sânge. Din păcate nu s-au mai impus manevre de resuscitare”, a precizat un cadru medical din UPU-SMURD.

Criminal fugit cu fiica victimei

Din cele spuse de rude, autorul pare a fi chiar cel care ar fi trebuit să îi fie ginere bărbatului şi care muncea şi el la stana în care avea peste 400 de oi. Cei doi aveau un conflict vechi, la un moment dat presupusul autor ameninţându-l pe viitorul socru că îi va tăia gâtul.
„El l-a tăiat. Ginerele. El şi cu fata mea, după aia au fugit cu căruţa mea. Mi-a spus un vecin că i-a văzut pe amândoi cum au înhămat căruţa şi goneau pe dealuri. Au fugit amândoi. Ei se mai certau, dar chiar să îl omoare?”, a povestit soţia bărbatul ucis.
La faţa locului au ajuns şi criminaliştii, care au început o anchetă pentru a stabili exact cauzele morţii, iar mai multe echipaje au plecat în căutarea presupusului autor.

Tragedii similare în judeţ

Judeţul Botoşani a fost marcat în ultimii ani de crime petrecute în sânul familiei. Un exemplu în acest sens este un caz petrecut în luna octombrie a anului trecut când un tată şi-a ucis fiica în vârstă de doar cinci ani. Tragedia a avut loc satul Vânători (Gorbăneşti), când Costel Viziteu s-a întors acasă de la lucru. După ce a băut, a dat radioul la maxim, deşi în cameră fiica lui dormea deja. Concubina lui i-a atras atenţia, însă bărbatul s-a pus pe scandal. A lovit-o pe femeie şi a început să o strângă de gât. Ţipetele de ajutor ale concubinei au fost auzite de mama soacră, care a venit într-un suflet, eliberând-o pe femeie şi luând-o în camera ei. Costel Viziteu a încuiat uşa de la cameră, a luat un cuţit şi s-a dus către fata care se trezise şi începuse să plângă. A luat-o în braţe, a aşezat-o pe covor cu faţa în sus şi i-a secţionat gâtul. Ulterior, a mers la bătrână şi a anunţat-o ce a făcut. Arestat, Costel Viziteu a recunoscut totul şi s-a ales cu o pedeapsă de 18 ani de închisoare cu interzicerea unor drepturi.
Un alt caz care a îngrozit întreaga ţară a avut loc în luna aprilie a acestui ani. Crima a avut loc, în păduricea din spatele cimitirului „Pacea”, când trupul neînsufleţit al Petronelei Mihalachi, o tânără în vârstă de 18 ani, a fost găsit de un localnic care îşi plimbă câinele. Tânăra fusese înjunghiată de mai mult de 30 de ori de către B.I., în vârstă de 16 ani, cu care ieşise pentru a face câteva fotografii. Iniţial, acesta a recunoscut crima, însă ulterior şi-a schimbat declaraţiile şi a venit cu tot felul de versiuni. Din acest motiv, anchetatorii au solicitat că tânărul să fie supus unei expertize care să evidenţieze profilul psihologic al acestuia.
Tânărul este în prezent arestat preventiv.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...