spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăHaos în spital după petreceri de groază

Haos în spital după petreceri de groază

Noaptea dintre ani a fost una de-a dreptul şocantă pentru cadrele medicale, care au avut de a face cu cazuri pur şi simplu ieşite din comun. Cel mai grav a fost cel al unui tânăr în vârstă de doar 20 de ani, din Botoşani, care a reuşit să creeze un adevărat haos în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).

Tânărul a ajuns la spital după ce a făcut prăpăd la o petrecere la care era invitat cu iubita lui, alături de mai mulţi prieteni. Fata susţine că tânărului „i s-a făcut rău de la inimă” în timpul petrecerii şi s-a retras într-o cameră, unde a început să devină agresiv. Când cei din jur au spus că vor chema o ambulanţă, tânărul a luat un cuţit şi a început să ameninţe că se omoară înfingându-şi cuţitul în piept. Speriaţi prietenii săi au sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă. Când au intrat în apartament cadrele medicale au dat peste o bătaie generală, tânărul reuşind să pună la pământ patru băieţi, care încercau să îl convingă să meargă la spital.

Încercând să îl calmeze, prietena lui s-a pus între el şi cadrele medicale, însă a tăiat-o şi pe ea cu cuţitul, după care a fugit din apartament. Ajuns în stradă, acesta a sărit în faţa unei maşini din trafic, norocul şoferului şi al tânărului fiind că aceasta rula cu viteză foarte mică.

Imobilizat într-un final tânărul a fost urcat în ambulanţă unde a primit primul ajutor de la echipajul medical, după care a fost transportat la UPU.

 

Asistente şi infirmieri bătuţi

 

Odată ajuns la spital tânărul a devenit agitat când una dintre asistente încerca să îi recolteze probe de sânge. În ciuda explicaţiilor tânărul devenea tot mai violent şi încercând să iasă din încăpere a lovit o asistentă cu piciorul în cap, iar pe un infirmier a încercat să îl lovească cu pumnul, acesta reuşind să se ferească în ultima clipă.

Ţipetele speriate ale asistentelor i-au alertat pe cei doi poliţişti care erau pe hol. Oamenii legii au intrat în încăpere şi au încercat să îl potolească pe tânăr împreună cu doi infirmieri, în timp ce asistentele încercau să scape din calea loviturilor aruncate la întâmplare.

Alte două echipaje de poliţie au fost chemate la spital în ajutor, între timp cei prezenţi reuşind să îl imobilizeze pe pacient.

 

Imobilizat de poliţişti pentru analize

 

Încercând să înţeleagă comportamentul tânărului medicii au întrebat-o pe prietena lui dacă acesta a consumat droguri, însă aceasta a negat cu vehemenţă. Din cauza plăgii din zona pieptului cadrele medicale aveau nevoie de o radiografie toracică, însă nu a fost chip, tânărul fiind tot mai agitat pe masa radiologică, pe care era în continuare ţinut de mai mulţi poliţişti şi infirmieri.

„Faptul că suntem zilnic înjuraţi şi acuzaţi de pacienţi e una, dar să fii şi bătut că încerci să faci bine pe cineva, e mai rar”, a spus amuzat unul din asistenţii prezenţi la eveniment.

 

Pacienţi şocaţi de comportamentul tânărului

 

Alţi doi tineri, ajunşi la spital tot din cauza agresivităţii şi alcoolului, au început şi ei să facă scandal pe holul de la Urgenţe, însă au fost calmaţi nu de personalul medical, ci de comportamentul şocant al tânărului.

În cele din urmă, cadrele medicale i-au administrat un sedativ uşor, ceea ce l-a calmat suficient de mult încât să i se poată face o radiografie la nivelul pieptului.

După mai bine de două ore de chin, cadrele medicale au reuşi să îl calmeze, tânărul fiind internat pe secţia de chirurgie pentru supraveghere. Înainte de a plecat din UPU acesta le-a spus cadrelor medicale că îşi cere iertare pentru comportamentul avut şi faţă de poliţiştii care mai erau în Urgenţe.

 

Tentativă de suicid în noaptea dintre ani

 

Cu câteva ore înaintea acestuia, alte trei persoane au ajuns la spital după cazuri bizare. Un bărbat din Botoşani a ajuns la spital după ce s-a înjunghiat în gât de două ori şi şi-a provocat o tăietură adâncă la unul dintre tendoane. Acesta a ajuns la spital cu o ambulanţă, însă a refuzat să comunice cu cadrele medicale.

Din fericire, plăgile de la nivelul gâtului nu i-au pus viaţa în pericol, acesta fiind ulterior internat la Spitalul TBC, pentru că fusese diagnosticat şi cu această afecţiune.

Soţi şi soţie ajunşi la spital din cauza băuturii

 

Aproape de seară, două persoane, soţ şi soţie, au ajuns la spital cu arsuri grave. Cei doi, din Tocileni, au luat foc după ce bărbatul, de 46 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a vrut să îşi incendieze soţia. Acesta a stropit-o cu benzină dintr-un recipient de plastic, pe care îl ţinea în mână, iar când a aprins o flacără pentru a-şi incendia consoarta, lichidul s-a aprins pe ea, iar aburii extrem de inflamabili au făcut să ia foc şi sticla pe care o ţinea în mână.

O ambulanţă şi echipajul SMURD au ajuns la faţa locului, de unde ambii au fost luaţi şi transportaţi la Urgenţe. „Ambii pacienţi au prezentat arsuri grave la nivelul membrelor şi toracelui. Bărbatul era în stare mai gravă, fiind cu arsuri de un grad mai mare. S-a încercat toaletarea rănilor în serviciul UPU, după care ambii pacienţi au fost direcţionaţi către clinica de specialitate din Iaşi”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...