4 − four =

A password will be e-mailed to you.

Cinci indivizi trimişi în boxa acuzaţilor de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) vor fi judecaţi de magistraţii botoşăneni. Printre suspecţi se află şi suceveanul Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, cel care l-a lovit cu sabia în cap pe un poliţist.

Iniţial, dosarul fusese înregistrat la Tribunalul Suceava, dar ulterior magistraţii acestei instanţe au constatat apariţia unui incident procedural şi le-au cerut colegilor de la Curtea de Apel Suceava să desemneze o altă instanţă egală în grad care să preia dosarul, care a dispus ca procesul să se judece la Tribunalul Botoşani. Deja, dosarul a ajuns pe rolul instanţei, judecătorii botoşăneni urmând să stabilească data la care va începe procesul.

Dosarul vizează unul dintre cele mai mari cazuri de trafic de droguri din zona Rădăuţi (jud. Suceava) instrumentat de procurorii DIICOT şi vizează mai multe fapte comise de suspecţi.

Anchetatorii au stabilit că în august 2016, imediat ce au fost puşi în libertate într-un alt dosar privind traficul de droguri, Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, şi Răzvan Percec, ambii din Rădăuţi, deşi aflaţi sub control judiciar, au iniţiat un nou grup infracţional organizat, specializat în comerţul cu substanţe cu efect psihoactiv. Este vorba de drogurile denumite generic etnobotanice, care au cea mai mare căutare printre consumatori, pentru că sunt ieftine şi uşor de procurat. Ulterior, la această grupare ar fi aderat alţi trei suspecţi, Andrei Iulian Lungoci, Valerian Cătălin Bălici şi Beniamin Valentin Beghean, care colaborau însă cu alţi suspecţi. Pe parcursul cercetărilor şi al monitorizărilor care au urmat, procurorii DIICOT au aflat că în noaptea de 23 spre 24 mai 2017, Huţuleac şi Percec ar fi intrat cu forţa în apartamentul unui dealer din Iaşi, Mihail Valeriu H., pe care l-au bătut măr pe motiv că ar fi încercat să renunţe la activitatea infracţională, acesta din urmă fiind internat la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi cu fracturi la nivelul oaselor feţei pentru care a avut nevoie de 54-55 de zile de îngrijiri medicale.

Gruparea a fost anihilată pe 5 decembrie 2017, când procurorii DIICOT, sprijiniţi de poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate şi Serviciul de Acţiuni Speciale, au descins la domiciliile mai multor suspecţi, inclusiv la locuinţa lui Alexandru Huţuleac. După ce i-au spart uşa cu un berbece, poliţiştii s-au văzut atacaţi de acesta, individul fiind înarmat cu o sabie tip macetă, lungă de 102 centimetri şi lama curbată. Lovit în cap, poliţistul Dan Ciprian Sfichi a fost rănit grav şi a fost transportat la spital, el supravieţuind datorită constituţiei sale robuste.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...