spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăPrima PaginăHoț plasat în arest sub două mandate concomitente

Hoț plasat în arest sub două mandate concomitente

Situaţie inedită pentru un tânăr în vârstă de 18 ani din satul Costeşti, comuna Răchiţi, care a ajuns să fie arestat concomitent în două dosare penale. Paradoxul este însă altul – într-un dosar tânărul trebuie să fie arestat la domiciliu, iar în celălalt a fost arestat preventiv şi a fost băgat în beciul poliţiei. Povestea incredibilă a celor două mandate de arestare care sunt în contradicţie are la bază o decizie bizară a instanţei de judecată, tânărul fiind bănuit de mai multe hoţii.

Trimis în judecată pentru nişte furturi comise în primăvara lui 2018, Marcel Constantin F. a fost plasat iniţial sub control judiciar, dar nu a respectat măsurile şi a fost arestat preventiv până în august, când magistraţii au dispus plasarea lui în arest la domiciliu. Doar că în momentul în care s-a văzut ieşit din subsolul poliţiei, individul a revenit la vechile metehne.

Ignorând toate restricţiile impuse de instanţa de judecată prin instituirea măsurii arestului la domiciliu, s-a dus din nou la furat. Astfel, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, împreună cu un complice, au mers în satul Costeşti, unde au dat iama în locuinţa unui sătean, de unde au furat mai multe bunuri, iar pentru ştergerea eventualelor urme au incendiat la final locuinţa. Prin urmare, poliţiştii au solicitat magistraţilor reîncarcerarea tânărului în dosarul aflat deja pe rolul instanţei, dar judecătorii au respins propunerea. Aşa se face că botoşăneanul a rămas în arest la domiciliu.

 

Artificiu făcut de anchetatori

 

Ca să nu îl scape din nou în libertate, anchetatorii au recurs la un artificiu. Au adunat probele în privinţa faptelor comise în noiembrie şi au cerut Judecătoriei Botoşani arestarea preventivă în cel de-al doilea dosar penal pentru furt calificat, violare de domiciliu şi distrugere, propunerea fiind admisă. Aşa se face că tânărul se va afla sub puterea a două mandate de arestare – unul la domiciliu, în dosarul în care este deja judecat, iar celălalt de arest preventiv, în ultimul dosar aflat în curs de soluţionare. Asta deşi, faptic vorbind, nimeni nu poate fi arestat în două locuri diferite – şi la domiciliu, şi în arestul poliţiei.

 

Interdicţie de a comunica pentru un cuplu arestat la domiciliu

 

Cazul cu arestul „dublu” nu este singura situaţie ciudată întâmplată în cadrul instanţelor de judecată. În mai 2017, un cuplu din Dorohoi a fost plasat în arest la domiciliu, iar Curtea de Apel a instituit atunci interdicţia ca soţii să comunice între ei, deşi locuinţa lor avea numai două camere. Realizând că nimeni nu poate verifica dacă cei doi respectă sau nu această obligaţie, poliţiştii dorohoieni au solicitat ulterior instanţei de judecată modificarea conţinutului arestului la domiciliu, restricţia fiind eliminată.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...