spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăAvalanşă de bătăi înainte de Crăciun (video)

Avalanşă de bătăi înainte de Crăciun (video)

Cum nu este sărbătoare creştină fără bătuţi şi băuţi, acest an nu a fost o excepţie, ba din contră, ca niciodată, mulţi botoşăneni au decis să înceapă chiar de dinaintea Crăciunului. Aşa se face că aceştia au făcut ce au ştiut ei mai bine, iar zeci de beţivi şi agresaţi au ajuns la Urgenţe în weekend. De la tată bătut de fiu după ce şi-a bătut nevasta, până la bâte şi pumni împărţiţi cu simţ de răspundere, până la agresivi luaţi de poliţie de pe stradă şi beţivi ridicaţi de acasă după ce ameninţau familia, medicii urgentişti şi poliţiştii, mai nou, au fost nevoiţi să îi trateze pe toţi.

Valul de agresiuni a început de joi seară, cu un caz desprins parcă din filme, al unei familii din Ştiubieni. O femeie, în vârstă de 41 de ani, a fost bătută cu pumnii şi picioarele de soţul ei, ameţit de aburii alcoolului. La scurt timp, însă, agresorul a devenit chiar el victimă. Femeia, şi-a sunat băiatul, în vârstă de 20 de ani, şi i-a spus, cu lacrimi în ochi, toate cele întâmplate. Enervat, pentru că nu era prima dată când se întâmpla asta, băiatul a venit la casa părintească, a dat buzna peste tatăl său în încăperea în care era şi a început să îl lovească cu un par, nimerindu-l şi în cap de câteva ori.

Ulterior, acesta a plecat, femeia sunând la 112 pentru a cere ajutor pentru soţul agresiv devenit victimă. „Pacientul a ajuns în serviciul UPU cu un traumatism cranian important, stare de ebrietate şi multiple echimoze la nivelul întregului corp. A fost stabilizat şi internat pe o secţie a Spitalului Judeţean”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiei, care va trebui să stabilească gradul de vinovăţie al celor implicaţi, mai ales că toţi au depus plângere unul împotriva celuilalt.

În cazul acestora a fost deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe.

 

Tânăr agresiv transportat la Urgenţe în cătuşe

 

La scurt timp a ajuns la spital un tânăr de 29 de ani, din Botoşani. Bărbatul, într-o avansată stare de ebrietate, se lua de oamenii de pe stradă într-un cartier din oraş, devenind tot mai agresiv verbal. Câţiva trecători au sunat la 112, la faţa locului ajungând un echipaj de Poliţie, la vederea căruia tânărul a devenit şi mai recalcitrant. Din acest motiv, oamenii legii au fost nevoiţi să îl încătuşeze şi să îl transporte la Urgenţe.

Tot la Urgenţe a ajuns şi un bărbat de 41 de ani din Suliţa, care a băut toată noaptea de joi, iar vineri dimineaţă a început să îşi ameninţe familia cu moartea, după care ameninţa că se sinucide. Speriaţi, membrii familiei au sunat la 112, iar un echipaj de poliţie a reuşit să îl calmeze pe bărbat, aducându-l la Urgenţe.

„În cele două cazuri, persoanele recalcitrante au fost transportate la Psihiatrie pentru evaluare şi sancţionate contravenţional”, a precizat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

 

Zeci de victime în căutare de certificate medico-legale

 

Tot la spital a ajuns şi un bărbat de 30 de ani din judeţ după a luat la bătaie un consătean, chiar în faţa barului în care consumaseră împreună băuturi alcoolice. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, când agresorul de 20 de ani şi-a trântit victima la pământ, unde a început să o lovească cu pumnii şi picioarele.

Acesta a fost doar începutul serii de sâmbătă, deoarece, în total, potrivit cadrelor medicale, au fost peste 20 de victime ale agresiunilor care au ajuns la Urgenţe, o mare parte dintre acestea spunând că urmează să îşi scoată şi certificate medico legale pentru a face plângeri la poliţie. Numărul mare al celor agresaţi a fost concurat cu succes de cel al persoanelor afectate de consumul excesiv de băuturi alcoolice. „Peste 30 de persoane au ajuns în serviciul nostru fie cu intoxicaţii etanolice, fie cu alte afecţiuni sau traumatisme cauzate de consumul în exces de alcool, mulţi dintre ei ajungând la spital chiar cu ambulanţa. În noaptea de sâmbătă spre duminică au fost atât de multe agresiuni prezentate, încât asistenţii abia reuşeau să trateze bolnavii pe de o parte, şi să anunţe agresiunile la Poliţie pe de alta”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...