spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăZmeii şoselelor ajung după gratii

Zmeii şoselelor ajung după gratii

♦ Un botoşănean în vârstă de 28 de ani a fost arestat preventiv ieri, după un accident comis la beţie
♦ Întâmplarea vine după ce un alt tânăr a ajuns după gratii, după ce a provocat un carambol pe Bulevardul Eminescu

Străzile municipiului au ajuns piste de raliu pentru teribilişti. Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din municipiul Botoşani, a fost arestat preventiv ieri, după un accident comis la beţie. Protagonistul este Alexandru Costel Dănilă, care a fost acuzat de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

Pe 4 iunie, tânărul, care abia scăpase din puşcărie luna trecută, a urcat la volanul unui autoturism şi, cu toate că nu avea permis de conducere, a plecat la o plimbare prin oraş. Pe Calea Naţională din municipiu el a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar poliţiştii care au ajuns la locul faptei au stabilit că individul era sub influenţa băuturilor alcoolice, etilotestul indicând o îmbibaţie de 0,68 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Doar că după ce s-a văzut singur, tânărul a dispărut şi nu a mai fost de găsit. Dat în consemn, el a fost identificat miercuri şi condus la sediul poliţiei, în baza unui mandat de aducere, după care a fost reţinut.

 

Val de condamnări la activ

 

Din 2010, însă, individul adună condamnări. În 2010, el a fost condamnat pentru furt la 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, iar un an mai târziu, în 2011, la o pedeapsă rezultantă de 4 ani închisoare, tot pentru furt calificat.

A fost eliberat condiţionat în aprilie 2014, cu un rest rămas neexecutat de 525 de zile, dar nu s-a liniştit. În 2016, s-a pus din nou pe furat, fiind dependent de etnobotanice. Intra prin blocuri şi fura biciclete. Aşa se face că în mai 2019 a fost condamnat din nou la doi ani şi trei luni de închisoare tot pentru furt.

Arestat în timpul procesului, el a fost eliberat luna trecută, la termen. Interesant este că la una dintre multele sale cereri de eliberare condiţionată, magistraţii şi-au dat seama cu cine au de a face şi nu au căzut în plasa lui. „Verificând comportamentul petentului pe parcursul executării pedepsei, instanţa apreciază că procesul de resocializare nu este finalizat, chiar dacă petentul condamnat se află la a trei a analiză a situaţiei sale, fiind necesar ca acesta să rămână în penitenciar până la expirarea pedepsei în termen, deoarece din demersurile efectuate de petent până la acest moment nu se poate trage concluzia că personalitatea sa a fost în mod decisiv influenţată într-un sens pozitiv şi că profilul său psihologic a fost complet remodelat, astfel încât riscul de a comite infracţiuni după liberarea sa să devină aproape inexistent”, menţionau judecătorii.

De altfel, cât a stat închis, Alexandru Costel Dănilă a ţepuit inclusiv alţi deţinuţi de la care lua ţigări şi nu le mai restituia şi, de frică să nu dea socoteală, el a cerut să fie transferat pe o altă secţie. Mai mult decât atât, între timp ce era închis, tânărul a fost trimis în judecată pentru alte fapte, tot de furt, comise în trecut.

 

Tânăr arestat după ce a provocat un carambol

 

Arestarea lui survine la scurt timp după un alt accident provocat de un teribilist, pe bulevardul Mihai Eminescu din municipiu. Pe 1 iunie, Andrei Alexandru Iuria, în vârstă tot de 28 de ani, conducea un autoturism Audi dinspre Biserica Rosetti spre Spitalul de copii, dar în apropierea intersecţiei cu strada Prieteniei a lovit un Ford care se afla în faţa lui, acesta fiind proiectat într-un VW. Şase persoane au fost rănite şi transportate la spital, iar cercetările făcute de poliţişti au arătat că tânărul gonea prin municipiu cu maşina, plimbarea fiind transmisă live pe Facebook.  Ulterior avea să iasă la iveală şi alte aspecte. Astfel, tânărul era sub era sub influenţa băuturilor alcoolice, având 1,73 la mie alcool în sânge la prima probă, dar şi sub influenţa drogurilor, analizele de laborator punând în evidenţă urme de cannabis.

Acuzat de vătămare corporală din culpă, ameninţare şi conducere sub influenţa alcoolului, Andrei Alexandru Iuria a fost arestat preventiv. Asta după ce a fost amendat pentru scandalul provocat la locul accidentului şi a ameninţat un poliţist.

Scenele cu cei doi tineri arestaţi au venit după ce, în timpul stării de urgenţă, din perioada 15 martie – 15 mai, numărul accidentelor rutiere a scăzut destul de mult, este drept pe fondul restricţiilor de circulaţie. Acum, după ridicarea mai multor măsuri, teribiliştii au ieşit din nou în trafic. Doar că reacţia poliţiştilor a fost una promptă, mai ales că prin gestul lor, teribiliştii pun în pericol nu numai viaţa lor, dar şi a altora.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...