spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăPrima PaginăFinal de an şcolar cu festivităţi atipice

Final de an şcolar cu festivităţi atipice

Ieri, 12 iunie, s-a încheiat anul şcolar 2019 – 2019, un an şcolar atipic, cu multe provocări pentru elevi, părinţi, cadre didactice şi ceilalţi angajaţi din sistemul educaţional.

Din păcate, cei mai mulţi elevi nu au trăit bucuria de a avea o festivitate de final de an şcolar. Finalul de an a fost foarte trist, în principal pentru copiii şi elevii care au încheiat un ciclu de învăţământ. Cu gândul la siguranţa copiilor, mulţi părinţi nu au fost de acord ca finalul de an să fie marcat într-un cadru festiv.

Pentru a nu le răpi copiilor întru totul bucuria acestor momente unice, în unele localităţi au avut loc festivităţi ieşite din tipare.

Luminiţa Fulga, învăţător la Şcoala „Mihail Sadoveanu” Dumbrăviţa – Ibăneşti, a pregătit festivitatea „Doamna, te aștept mâine la portiță!”. Cadrul didactic s-a întâlnit cu elevii la domiciliul acestora pentru a marca astfel finalul de an şcolar, dovada întâlnirii emoţionante fiind fotografiile.

O festivitate similară a organizat profesorul Carmen Maria Hemen, director adjunct al Liceului Todireni. „12 iunie 2020, ziua în care elevii silitori, cuminți, perseverenți, sunt răsplătiți cu diplome, cărți, premii, medalii, cocarde! Școala în situaţie de alertă a condus la mutarea premierii pe ulițele satului, pe la porţile copiilor! Vă felicit, dragii mei! Sunt onorată că sunteți elevii mei! Vacanță minunată, plină de soare, jocuri şi fericire vă doresc!”, este mesajul transmis de Carmen Maria Hemen.

Cum în ultimele luni activitatea din sălile de clasă a fost înlocuită cu orele online, tot în mediul online multe cadre didactice au transmis mesajele de încheiere de an şcolar.

Cu gândul la cele 25 de flori din glastra inimii mele de diriginte. Aștept cu nerăbdare revederea, clasa a VII-a!”, a scris profesorul Bianca Andreea Jităreanu. „La revedere, dragii noştri Fluturaşi!”, este mesajul profesorilor Florentina Dănilă şi Marilena Chelaru, elevilor care au absolvit clasa a IV-a, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”.

„Se încheie un an şcolar cu totul special”

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a transmis un mesaj cu prilejul încheierii anului şcolar. „Se încheie un an școlar cu totul special, care ne-a pus la încercare pe noi toți și pe care ni-l vom reaminti cu siguranță mulți ani de acum înainte, poate cu detașarea conferită de timp. Școala on line a fost o provocare pentru toți cei implicați în procesul didactic, o provocare atât pentru elevi, părinții acestora, cât și pentru noi, profesorii. Am pornit aproape de la zero și am reușit să ne adaptăm din mers, astfel încât să evităm înghețarea anului școlar. Un lucru știu sigur însă, că voi, dragi elevi, v-ați îndeplinit sarcinile cu brio și sunt nespus de mândră de voi toți! Părinții voștri au avut un rol important în acest proces nou de învățare on line, perioada pandemiei consolidând, astfel, relația școală-familie. În mod deosebit, doresc să le mulțumesc profesorilor voștri, pentru că v-au stat cu adevărat alături în toate aceste luni. Pentru mulți dintre voi, urmează acum o binemeritată vacanță de care vă invit să vă bucurați la maximum, dar în condiții de siguranță.

Pentru aceia dintre voi care urmează să susțineți examene în perioada imediat următoare, trebuie să fiți convinși că aveți forța de a înfrunta și depăși cu brio acest moment dificil din viața voastră, iar profesorii voștri vă vor sta alături și vă vor sprijini, ca întotdeauna. Vă asigur că am citit fiecare mesaj, fiecare propunere, fiecare rând din partea voastră, scris argumentat, cu emoție, neliniște ori speranță – este încă o dovadă prin care ați demonstrat că sunteți pe drumul maturității, al responsabilității, pe drumul asumării.

Vă doresc vacanță frumoasă și să ne revedem cu bine la școală din toamnă! Aici, la Ministerul Educației și Cercetării, noi vom continua să muncim neîncetat pentru ca acest lucru să se întâmple în cele mai bune condiții”, a transmis ministrul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...