spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTComunitate şocată de un accident letal (video)

Comunitate şocată de un accident letal (video)

Întreaga comunitate din satul Hilişeu-Crişan, comuna Hilișeu-Horia, este şocată de tragedia petrecută într-una dintre cele mai liniştite familii din localitate.

O femeie, în vârstă de 50 de ani, care lucra la şcoala din sat şi-a pierdut viaţa după ce soţul său a împuşcat-o accidental.

Bărbatul, cu care femeia forma un cuplu încă din liceu, mânuia o armă de tir sportiv pe care o primise împrumut de la fratele iubitei fiului său. La un moment dat, însă, aceasta s-ar fi descărcat iar un proiectul metalic a ajuns în gâtul partenerei sale.

Vecinii sunt în stare de șoc și spun că familia este una respectată în localitate. „Oameni buni, deci oamenii sunt la locul lor, sunt de treabă. E șocată toată lumea nu numai eu.  Aveau o armă ca să alunge porcii mistreți, nu ca să împuște pe cineva Ferească Dumnezeu că nu cred că era în stare de așa ceva, oameni cumsecade și la locul lor”, a spus un vecin.

Colegii de serviciu ai celor doi au rămas fără cuvinte când au auzit de tragedie. „Am intrat cu lacrimi la prima oră, când am venit am văzut covoarele scoase pentru curățenie, totul impecabil în fiecare clasă. Era foarte corectă, foarte respectuoasă, foarte de încredere, o familie exemplară. El foarte bun meseriaș. Ne pare foarte rău, toți suntem, cu doamna directoare coordonatoare aseară am luat legătura și dumneaei a rămas fără cuvinte”, a spus o profesoară de la şcoala unde lucra victima.

„Am rămas așa pentru că noi ne-am înțeles foarte bine orice, orice. Harnică, foarte harnică, gospodină. Se înțelegeau extraordinar, oameni calmi la locul lor, eu nu știu cum, așa a fost să fie un necaz pe capul lor”, a spus o altă vecină.

Tânărul care procurase arma a fost reţinut

Tânărul care procurase arma cu care s-a produs tragedia a fost reţinut astăzi pentru 24 de ore.

„Față de tânărul, de 21 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani. Cercetările sunt continuate în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și ucidere din culpă”, a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.

Din câte se pare, arma fusese adusă din Austria. Oamenii ar fi avut arma în gospodărie pentru a se apăra de porcii mistreţi care fac ravagii prin localitate.

“Azi dimineață am auzit. Nu știu de unde a ajuns nepotul meu să aibă o armă. A cumpărat-o din Austria, ca tineretul. Nu a declarat-o, cred eu. După câte am auzit, el când a plecat i-a dat arma omului ăstuia și i-a spus fii atent că arma e încărcată. Ce-a căutat cu arma aceea în bucătărie nu ştiu. Ei au mâncat toți și pe urmă bărbatul a luat arma. El nu e om violent, soțul victimei.

M-am gândit că poate din nebuneală, au fost pe la Vatra Dornei, au stat de vineri și au venit aseară. Poate o fi băut vreun drog pe undeva. Când a primit de acasă băiatul victimei telefon, s-a urcat în mașina nepotului meu, mașina lor au lăsat-o, iar nepotul meu a rămas să-și strângă lucrurile de la pescuit, și am auzit azi că au venit pe lan cum veneau avioanele. Veneau în ajutor acasă”, a spus bunica tânărului care a procurat arma.

Femeia nu a mai avut nici o şansă

Tragedia a avut loc, luni seară, în satul Hilişeu-Crişan, comuna Hilișeu-Horia din județul Botoșani.

Cei doi soţi, ambii în vârstă de 50 de ani se aflau în locuinţă. La un moment dat, bărbatul, în timp ce o mânuia, ar fi declanşat arma, împuşcând-o pe femeie, din greşeală.

Aceasta a fost lovită în mijlocul gâtului de proiectilul metalic, prăbuşindu-se pe covor, fără suflare. Cea care a făcut descoperirea macabră a fost chiar fiica acestora, în vârstă de 22 de ani. Tânăra a sunat imediat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale.

“Echipajul de terapie intensivă mobilă a fost solicitat pentru o pacientă în vârstă de 50 de ani, care prezenta stop-cardiorespirator în urma unei plăci produse prin împușcare în regiunea anterioară cervicală a gâtului, accidental. În primă fază a ajuns un echipaj de tip B de la ambulanţă. S-au început manevrele de resuscitare cu masaj cardiac extern, linie venoasă cu adrenalină la trei cinci minute și ventilație pe sonda. Ulterior, aceste manevre au fost continuate de către echipajul de terapie intensivă mobilă. S-a declarat decesul după aproximativ 50 de minute.

Pe tot parcursul resuscitării ritmul a fost de asistol, deci nu a avut reversibilitatea procedurii de resuscitare. În astfel de cazuri, este foarte importantă regiunea care este afectată și reactivitatea pe care o are pacienta. De această dată, stopul cardio respirator din punctul nostru de vedere a fost cel inițial urmat de cel cardiac, fără răspuns la procedurile noastre pe care le aplicăm conform standardelor de resuscitare”, a declarat medicul primar Ramona Guraliuc, medicul șef al UPU-SMURD.

Familia abia se întorsese din vacanţă

Cei doi soţi aveau împreună doi copii mari. Aceştia abia se întorseseră dintr-o scurtă vacanţă petrecută la o pensiune din Gura Humorului.

Cazul a fost preluat de poliţişti, care urmează să stabilească exact ce a dus la producerea tragediei şi cine se face vinovat. Soţul femeii era în stare de şoc, fiind cu greu calmat de membrii familiei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
17.9 ° C
19.6 °
17.8 °
63 %
4.9kmh
100 %
mar
17 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
21 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...