spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăTurismVacanţa inedită la Enisala Safari Village

Vacanţa inedită la Enisala Safari Village

Enisala Safari Village este locul ideal unde iubitorii de natură pot petrece o vacanţă departe de agitaţia cotidiană.

 

Enisala Safari Village este un sat de vacanţă inedit situat la intrarea în Delta Dunării, la aproape trei ore distanţă de Bucureşti. Staţiunea, amplasată într-o zonă cu 800 de locuitori, în mijlocul satului Enisala, pe drumul ce leagă Babadag de Tulcea, a fost construită de un român în 2001. Zona în care este situat Enisala Safari Village este deosebit de frumoasă, fiind aşezat pe coasta unui deal, în imediata apropiere a unui sit arheologic bogat în artefacte tracice.

Atmosfera de la Enisala Safari Village este una liniştită şi plină de culoare. Arhitectura caselor şi a obiectelor din acest sat dobrogean este inspirată din tradiţia dobrogeană, iar toate materialele folosite sunt eco.

Acest sat de vacanţă este compus din două spaţii de cazare : Casa Lavanda şi Casa Atticum care pot găzdui în condiţiile cele mai confortabile un număr maxim de 30 de persoane. Fiecare cameră are o denumire personalizată care o defineşte, însă toate sunt viu colorate, vesele şi pline de detalii tipic dobrogene. Dacă veţi alege să petreceţi vacanţa în zonă veţi fi cazat într-o atmosferă de poveste unde veţi fi înconjurat de perne brodate şi velinte ţărăneşti, bucheţele de lavandă aşezate în căni de ceramică, ceainice din alamă, fante din lemn sau sticlă în formă de peşte şi preşuri tradiţionale.

Alte spaţii de care vă puteţi bucura în cadrul complexului sunt Salonul Rotonda, Salonul Otoman, Crama bizantină, două terase ce oferă panorame superbe, o Galerie de pictură, un Muzeu arheologic precum şi un Amfiteatru special creat pentru focul de tabără sau o terasă pentru plajă.

 

Petreceri cu bucate specifice zonei

 

Nu există nici un loc în Delta Dunării unde să nu se mănânce borş de peşte, însă la Enisala Safari Village prepararea acestui fel de mâncare este un spectacol în sine pe care nu vreţi să îl rataţi. Secretul gustului divin al borşului de peşte precum şi a celorlalte mâncăruri este dat de ingredientele provenite din grădina proprie, iar meniul variază în funcţie de disponibilitatea acestora.

Pe lângă Salonul Rotonda şi Salonul Otoman unde se ţin ospeţele, veţi mai fi invitat în superba Cramă bizantină unde puteţi degusta din vinurile dobrogene aromate, într-un decor inedit, cu peşti atârnaţi la uscat în firide, şuncă ţărănească şi murături.

 

Amfiteatrul – loc de întoarcere în timp

 

Un loc ideal pentru a asculta cântece ruseşti în jurul focului de tabără, care vă va duce într-o lume a legendelor demult uitate, este Amfiteatrul din Enisala Safari Village. Aici veţi sta ore în şir depănând amintiri şi bând un ultim pahar lângă tăciunii aprinşi. De asemenea, la cerere se poate organiza o seara rusească ca la carte: cu vin şi plăcintă rusească, cor şi foc de tabără.

 

Galeria de artă

 

În complexul turistic este amenajată şi o galerie de artă unde puteţi admira lucrări în cărbune sau schiţe în creion ale unor pictori români celebri, dar şi replici ale unor obiecte de ceramică din neolitic. De asemenea, foşti elevi ale Şcolii de pictură Enisala precum Movilă sau Mazilu au donat câteva opere pentru a fi expuse în acest loc.

Ce puteţi face în Enisala Safari Village

 

– Drumeţii. Indiferent de vârstă, în Enisala Safari Village puteţi explora dealurile ce împrejmuiesc lacul Razim, uliţele satelor pescăreşti, pădurea de stejari, rezervaţia de bujori sălbatici sau Poarta Vântului.

– Bird Watching. Întrucât Delta Dunării este un refugiu unic în Europa pentru nu mai puţin de 300 de specii de păsări, această zonă este perfectă pentru iubitorii de păsări. Fiind declarată Rezervaţie a Biosferei, Delta Dunării oferă adăpost unor specii de păsări precum raţe sălbatice, egrete, prigorii, gâşte sălbatice, cormorani, vulturi, albatroşi, sitari, potârnichi şi celebrilor pelicani care domină apa şi aerul.

– Pescuit. Pescarii împătimiţi sau cei care vor să se relaxeze cu ajutorul acestei activităţi au la dispoziţie spaţii special amenajate. De asemenea puteţi profita de o plimbare cu barca spre cele mai frumoase golfuri, lagune şi canale, ideale pentru pescuit. Aici veţi prinde cel mai probabil crap, ştiucă sau somn, iar cu puţină îndeletnicire, ţipari sau şalăi.

– Safari Foto. Dacă doriţi să surprindeţi cele mai spectaculoase peisaje, în Delta Dunării veţi obţine cele mai frumoase cadre ale Dobrogei. Bineînţeles, fiecare zi oferă un nou spectacol creat de coloniile de pelicani, aventurile la pescuit, labirinturile de stufăriş ale canalelor, Munţii Măcinului sau relicvele arheologice.

– Safari Bike. Pentru a explora natura înconjurătoare nu trebuie decât să vă urcaţi în şa şi să porniţi la drum. Veţi adulmeca pe deplin frumuseţea locului de-a lungul dealurilor şi pădurilor. Este bine de ştiut că Enisala Safari Village oferă asistenţă celor care doresc să facă ocolul lacului Razim.

– Turul Mănăstirilor. La doar 40 de kilometri distanţă faţă de acest sat de vacanţă, veţi găsi cele mai mari trei mănăstiri din nordul Dobrogei. Veţi fi fascinat de Russian Glory, o mănăstire de rit slav, sau de Cocoş – o mănăstire ortodoxă situată pe un deal plin de tei. Nu în ultimul rând veţi descoperi frumuseţea mănăstirii de călugări Celic Dere.

 

Împrejurimile satului de vacanţă

 

Dincolo de graniţele  Enisala Safari Village vă puteţi plimba şi puteţi descoperi frumuseţea Cetăţii Enisala, Muzeul satului dobrogean Enisala şi expresivitatea oamenilor care vă vor prezenta tradiţii şi meşteşuguri populare. Un alt loc în care trebuie să ajungeţi este Lacul Razim care se află între Enisala Safari Village şi Dunăre.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...