Colierul, accesoriul care îți pune în valoare personalitatea (P)

0

Încă din vechime, bijuteriile au avut o semnificație aparte chiar dacă funcția lor avea la bază un rol estetic. În urmă cu 10.000 de ani, oamenii purtau obiectele de podoabă confecționate din scoci.

Unele surse consemnează că cea mai veche bijuterie din lume s-a descoperit într-un sit arheologic din Algeria, Oued Djebbana. Aceasta este un colier format din patru scoici perforate și prelucrate ornamental.

Civilizațiile sumeriene confecționau tot felul de obiecte decorative dintr-un aliaj de aur și argint – denumit elkum. Astfel, concepeau atât coliere, cât și cercei, ace de păr sau pandantive din acest material – pe care le incrustau cu pietre prețioase – cum ar fi cornalina, lazuritul ș.a.m.d. Așadar, toți cei care își etalau bijuteriile se simțeau deosebiți și mai puternici în fața semenilor.

De asemenea, purtarea accesoriilor a reprezentat o formă prin care oamenii își exprimau personalitate indiferent de contextul cultural. De altfel, pe lista celor mai populare bijuterii alături de brățări și inele, se numără colierele din argint.

Ce semnificații și atribute au colierele din argint

În epoca de piatră, colierul era confecționat din perle, cochilii de melci, oase și dinți de animale, iar în epoca bronzului, oamenii concepeau podoabe din metal. Colierul a avut un simbolistică aparte în mai multe triburi – fiind adesea situat la granița între latura emoțională și cea rațională. Astfel, era considerat o linie a echilibrului un portal dintre două universuri – cel spiritual și cel material.

De-a lungul timpului, colierele din argint au făcut parte din categoria bijuteriilor care indicau statutul social în mai multe culturi. Cu alte cuvinte, femeile care purtau podoabe somptuoase proveneau din familii înstărite, iar cele care purtau bijuterii făurite din fier sau alte materiale rudimentare aparțineau unor familii sărace.

Comandă coliere online

Piața de e-Commerce a cunoscut o evoluție extraordinară mai ales în ultimii ani, astfel că în ziua de astăzi, poți găsi o paletă diversificată de modele  – de la brățări, inele, până la coliere din argint.

În plus, pe lângă opțiunile variate pe care le oferă piața de specialitate, beneficiezi și de posibilitatea de a comanda coliere online sau orice altă bijuterie îți dorești. Acestă variantă este una destul de avantajoasă pentru că economisești mult timp pe care l-ai fi alocat, de altfel, colindatului prin magazine.

Unul dintre brandurile care are o colecție impresionantă de bijuterii – accesibile ca preț este Ariki Bijoux. În plus, oricât de multe accesorii ai avea în cutia cu giuvaieruri – parcă niciodată nu sunt suficiente. Așadar, vizitează website-ul magazinului Ariki Bijoux și comandă online accesoriile pe care ți le dorești.

Având în vedere varietatea de modele care se află pe piață la ora actuală – unele mai ieftine, altele ceva mai scumpe, să alegi un colier care să aibă toate atributele calității și să fie totuși rezonabil ca preț, nu este chiar atât de ușor. Iată câteva dintre variantele la care poți apela pe website-ul ariki.ro:

  • Colier din pietre semiprețioase (jad și cuarț de gheață);
  • Colier din pietre semiprețioase „Aventurin Verde”;
  • Colier Ella cu pietre din Paua Shell;
  • Colier Ella cu sidef Mother of Pearl;
  • Colier din sticlă de Murano.
+0 -0
se încarcă...