sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăActualitateaInelele cu diamant rămân în topul celor mai căutate inele de logodnă....

Inelele cu diamant rămân în topul celor mai căutate inele de logodnă. Cât costă o astfel de bijuterie? (P)

Moda dăruirii unui inel cu diamant cu ocazia logodnei este la fel de actuală ca în anii precedenți și nimic nu pare să o schimbe prea curând. De fapt, este vorba despre unul dintre cele mai longevive trenduri ale tuturor timpurilor, dacă luăm în considerare faptul că, în istorie, tradiția dăruirii unui inel de logodnă cu diamant apare ca luând naștere în 1477.

La momentul respectiv, Arhiducele Maximilian s-a logodit cu ducesa Maria de Burgundia folosind un inel cu diamant, fiind prima bijuterie de acest fel folosită cu ocazia cererii în căsătorie.

Inelul de logodnă cu diamant le despăgubea pe logodnicele părăsite de bărbați, în Epoca Modernă

Se mai spune, de altfel, că tradiția dăruirii unui inel de logodnă cu diamant are origini și în Epoca Modernă, în acele timpuri existând niște reguli stricte care îi obligau pe bărbații care își părăseau logodnicele să le despăgubească pe acestea din punct de vedere material.

Ce însemna acest lucru? Ei bine, femeile părăsite primeau valoarea suferinței lor în bani sau bunuri. În funcție de o serie de factori precum daunele psihice cauzate logodnicei sau pierderea, de către aceasta, a ocaziilor de a cunoaște alți bărbați, era calculată valoarea pagubelor pe care bărbatul insensibil trebuia să le suporte.

Mai mult decât atât, dacă respectivul reușise să îi câștige pe deplin încrederea logodnicei și aceasta apucase să-i ofere fecioria ei, costul final al despăgubirilor creştea substanțial.

Așadar, despăgubirile nu erau deloc mici și foarte mulți dintre bărbații care se răzgândeau cu privire la aleasa lor nu aveau suficienți bani încât să acopere pagubele pe care erau obligați să le plătească.

Astfel, a început să devină un obicei ca la cererea în căsătorie să fie dăruit un inel cu diamante, care să reprezinte o asigurare financiară suficientă pentru femeie, în cazul în care aceasta ar fi fost părăsită înainte să apuce să devină mireasă.

Sau, altfel spus, bărbații nu mai cereau în căsătorie o femeie până când nu erau siguri că au suficient de mulți bani încât, la o adică, să-și permită să o părăsească.

Cât costă un inel de logodnă cu diamant?

Nu știm cât costa un inel de logodnă cu diamant în Epoca Modernă, însă știm ce prețuri are astăzi o astfel de bijuterie. De aceea, putem spune că, în foarte multe cazuri, probabil că în prezent valoarea sa nu ar mai fi suficientă pentru a acoperi daunele necesare despăgubirii unei logodnice părăsite.

Acest lucru nu poate fi decât o veste bună pentru bărbați, pentru că înseamnă că inelele de logodnă cu diamant au prețuri accesibile pentru orice buzunar. Nici femeile, însă, nu trebuie să fie dezamăgite, pentru că, fără îndoială, există astfel de bijuterii care să se ridice la așteptările tuturor.

Valoarea unui diamant se stabilește în baza standardului 4C (cut, color, clarity, carat) – utilizat în întreaga lume pentru stabilirea rarității pietrei, așadar prețul unui inel de logodnă cu diamant variază de la caz, la caz, în funcție de aceste caracteristici.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...