spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăEditorialProiect de lege

Proiect de lege

– Marius ILINCARU
editor

Articol unic:
Toate infracţiunile comise de numitul Dragnea Nicolae-Liviu până la data de 31 iulie 2018 se amnistiază. Toate procesele aflate pe rol şi dosarele aflate în lucru la diferitele secţii ale parchetelor se închid. Începând cu 1 august 2018, numitul Dragnea Nicolae-Liviu dispare din viaţa publică din România.
Ştiu e o aberaţie, dar sincer m-am săturat. M-am săturat ca de peste doi ani de zile toată România să se învârtă în jurul interesului lui Dragnea. Lăsat de noi, dar şi de statul paralel, acest personaj a căpătat prea multă putere şi nu ştie ce să facă cu ea. Crede că totul i se cuvine, că nu are nicio datorie faţă de ţară, de societate, chiar dacă s-a îmbogăţit sifonând fondurile publice. Toate eforturile lui sunt acum doar pentru a scăpa basma curată, pentru a nu înfunda puşcăria şi pentru a nu fi nevoit să fugă şi el undeva în Brazilia, Madagascar sau Costa Rica.
Partea proastă pentru noi e că Dragnea are susţinerea partidului pentru că foarte mulţi dintre pesedişti, peste trei mii au aceleaşi probleme cu el şi speră că, susţinându-l, vor scăpa şi ei. Altă categorie de susţinători din PSD, şi din păcate, destul de mare, este cea a celor care se tem să nu-şi piardă funcţiile.
Sincer, mă interesează prea puţin persoana lui Liviu Dragnea şi cred că e un rău mai mic ca el să dispară din peisajul public, chiar să i se închidă dosarele, decât să rămână la putere şi să modifice legile astfel încât să scape şi el de probleme. Da, s-ar crea un precedent periculos, dar poate că dintr-un astfel de caz învaţă şi cei din statul paralel ceva şi poate că nu ar mai lăsa un astfel de individ să capete atâta putere.
Dragnea trebuia oprit de mult, de când făcea toate măgăriile posibile prin Teleorman, dar atunci a fost acoperit de foarte mulţi dintre cei are azi îl critică. De Geoană, care l-a făcut secretar şi l-a propulsat în guvern ca ministru de Interne, de Ponta, care l-a făcut vicepremier şi i-a dat pe mână şi banii de la Dezvoltare Regională, pentru ca apoi el să devină adevăratul tătuc în PSD şi implicit la putere.
Pe lângă instituţiile statului care nu au făcut nimic, nici noi nu am fost vocali. Şi noi am stat cu mâinile încrucişate sau, după caz, am aplaudat ascensiunea lui în detrimentul lui Băsescu. A mai cumpărat ceva din bugetari, sanitarişti, profesori, actori sau funcţionari, iar majoritatea acestora i-au devenit soldaţi loiali, care l-ar urma şi până în pânzele albe.
Zilele trecute ne-am ofuscat când Iohannis a demis-o pe Kövesi, dar implicarea noastră social-politică din ultimii ani care a fost? De câte ori le-aţi scris deputaţilor şi senatorilor care vă reprezintă să le cereţi socoteală? De câte ori aţi mers în audienţă la cabinetele parlamentare ale pesediştilor Federovici, Trufin, Ciofu, Huncă, Lupaşcu, Budăi sau Rotaru să-i întrebaţi de ce au votat legi penale care sfidează bunul simţ? De câte ori aţi mers la şedinţele de Consiliul Local şi să vă faceţi auzite opiniile, când vedeţi că politicienii o iau pe arătură?
Sunt convins că răspunsul este niciodată. Toţi ne-am mulţumit să comentăm în barbă şi să scriem statusuri „inteligente” pe Facebook, să dăm like la alţii şi atât. Cu o astfel de atitudine e şi normal să avem parte de asemenea politicieni. Majoritatea dintre ei sunt semianalfabeţi sau în cel mai fericit caz analfabeţi funcţional, dar din păcate ei sunt oglinda neimplicării noastre.
Parafrazând o maximă celebră putem spune că „somnul naţiunii naşte monştri”, iar noi dormim de prea mult timp din moment ce la nivel de judeţ ne-am pricopsit cu aceşti parlamentari, iar la nivel naţional un specimen ca Liviu Dragnea a ajuns să facă lege şi nimeni să nu-l poată opri.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor

3 COMENTARII

  1. Care alegatori ? Spuma tarii , 4,5 milioane , au fugit in lumea mare la fel ca sirienii . Vreo 5 milioane de pensionari voteaza PSD de frica zilei de maine , la fel si 2 milioane de bugetari . Noua categorie sociala aparuta numita pulimea – de la latinescul populus , populi , nu stiu pe ce lume traiesc ! Au mai ramas cativa privatizati care se incapataneaza sa mai spere . Astia suntem si atata putem !

Botoșani
cer fragmentat
12.3 ° C
14.2 °
10 °
85 %
2.2kmh
52 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...