2 × 2 =

A password will be e-mailed to you.

– Marius ILINCARU
editor

Articol unic:
Toate infracţiunile comise de numitul Dragnea Nicolae-Liviu până la data de 31 iulie 2018 se amnistiază. Toate procesele aflate pe rol şi dosarele aflate în lucru la diferitele secţii ale parchetelor se închid. Începând cu 1 august 2018, numitul Dragnea Nicolae-Liviu dispare din viaţa publică din România.
Ştiu e o aberaţie, dar sincer m-am săturat. M-am săturat ca de peste doi ani de zile toată România să se învârtă în jurul interesului lui Dragnea. Lăsat de noi, dar şi de statul paralel, acest personaj a căpătat prea multă putere şi nu ştie ce să facă cu ea. Crede că totul i se cuvine, că nu are nicio datorie faţă de ţară, de societate, chiar dacă s-a îmbogăţit sifonând fondurile publice. Toate eforturile lui sunt acum doar pentru a scăpa basma curată, pentru a nu înfunda puşcăria şi pentru a nu fi nevoit să fugă şi el undeva în Brazilia, Madagascar sau Costa Rica.
Partea proastă pentru noi e că Dragnea are susţinerea partidului pentru că foarte mulţi dintre pesedişti, peste trei mii au aceleaşi probleme cu el şi speră că, susţinându-l, vor scăpa şi ei. Altă categorie de susţinători din PSD, şi din păcate, destul de mare, este cea a celor care se tem să nu-şi piardă funcţiile.
Sincer, mă interesează prea puţin persoana lui Liviu Dragnea şi cred că e un rău mai mic ca el să dispară din peisajul public, chiar să i se închidă dosarele, decât să rămână la putere şi să modifice legile astfel încât să scape şi el de probleme. Da, s-ar crea un precedent periculos, dar poate că dintr-un astfel de caz învaţă şi cei din statul paralel ceva şi poate că nu ar mai lăsa un astfel de individ să capete atâta putere.
Dragnea trebuia oprit de mult, de când făcea toate măgăriile posibile prin Teleorman, dar atunci a fost acoperit de foarte mulţi dintre cei are azi îl critică. De Geoană, care l-a făcut secretar şi l-a propulsat în guvern ca ministru de Interne, de Ponta, care l-a făcut vicepremier şi i-a dat pe mână şi banii de la Dezvoltare Regională, pentru ca apoi el să devină adevăratul tătuc în PSD şi implicit la putere.
Pe lângă instituţiile statului care nu au făcut nimic, nici noi nu am fost vocali. Şi noi am stat cu mâinile încrucişate sau, după caz, am aplaudat ascensiunea lui în detrimentul lui Băsescu. A mai cumpărat ceva din bugetari, sanitarişti, profesori, actori sau funcţionari, iar majoritatea acestora i-au devenit soldaţi loiali, care l-ar urma şi până în pânzele albe.
Zilele trecute ne-am ofuscat când Iohannis a demis-o pe Kövesi, dar implicarea noastră social-politică din ultimii ani care a fost? De câte ori le-aţi scris deputaţilor şi senatorilor care vă reprezintă să le cereţi socoteală? De câte ori aţi mers în audienţă la cabinetele parlamentare ale pesediştilor Federovici, Trufin, Ciofu, Huncă, Lupaşcu, Budăi sau Rotaru să-i întrebaţi de ce au votat legi penale care sfidează bunul simţ? De câte ori aţi mers la şedinţele de Consiliul Local şi să vă faceţi auzite opiniile, când vedeţi că politicienii o iau pe arătură?
Sunt convins că răspunsul este niciodată. Toţi ne-am mulţumit să comentăm în barbă şi să scriem statusuri „inteligente” pe Facebook, să dăm like la alţii şi atât. Cu o astfel de atitudine e şi normal să avem parte de asemenea politicieni. Majoritatea dintre ei sunt semianalfabeţi sau în cel mai fericit caz analfabeţi funcţional, dar din păcate ei sunt oglinda neimplicării noastre.
Parafrazând o maximă celebră putem spune că „somnul naţiunii naşte monştri”, iar noi dormim de prea mult timp din moment ce la nivel de judeţ ne-am pricopsit cu aceşti parlamentari, iar la nivel naţional un specimen ca Liviu Dragnea a ajuns să facă lege şi nimeni să nu-l poată opri.

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...
se încarcă...