spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăEditorialDragnea e de vină!

Dragnea e de vină!

Cătălin MORARU

redactor șef

Pesediștii, care ne tot bagă în față figura șefului pe care l-au slujit cu o obediență fără precedent chiar și la partidul ăsta de slugi, încep să se întoarcă la metodele brevetate de primul teleormănean al țării. Cu ajutorul consilierilor lui israelieni, pe care madam Viorica tocmai i-a concediat fără prea mare tam-tam.

În esență, ce auzim din nou zilele astea e poezia aia cu PSD care e la putere dar nu poate guverna. Alegerile au fost furate de opoziție (deși le-a organizat PSD), pensiile nu au fost votate de opoziție, din cauza asta nu au trecut (deși majoritatea PSD a funcționat perfect la moțiunea de cenzură sau la scăparea lui Tăriceanu de procurori), legile justiției sunt bune, nu trebuie schimbate, opoziția face scandal degeaba, că legile alea societatea le-a cerut. Și tot așa.

Cum spuneam, pentru trecut e vinovat Dragnea, pesediștii nu prea deschid gura despre măgăriile făcute în ultimii doi ani și jumătate. Să se aștearnă uitarea un pic peste tot și să o ia de la capăt, noi și neprihăniți. Tehnica asta o cunoaștem prea bine, se folosește la moartea sau schimbarea dictatorilor și e folosită de camarila respectivilor. Oameni care doresc, în primă instanță să își scape pielea, apoi să prospere în continuare. Eu am văzut și chiar simțit, pe pielea mea, cum, după înlăturarea lui Ceaușescu, comuniștii din rândul doi, plus niște securiști au pus mâna pe țară, ca să o aducă în mocirla în care se află acum.

Ce facem acum, asistăm pasivi din nou la o manevră de acest gen? În ultimii doi ani jumătate, România a fost condusă de PSD, cu sau fără Dragnea, așa stau lucrurile. Nu aud să întrebe nimeni despre acele „grupuri de reflecție” care schimbau legile justiției, despre schimbarea politicii externe a României în beneficiul lui Dragnea, de refuzarea fondurilor europene, despre ce instituții au luptat practic contra țării și de oamenii care au condus acele instituții. Nu ajunge ca cei care au slujit regimul Dragnea să fie trimiși discret în rândul doi și ascunși de ochiul publicului, trebuie întrebați ce, cum și, mai ales, de ce.

Începând fix cu premierul Dăncilă care declara candid „nici o decizie pe care am luat-o nu a fost împotriva românilor”. Parol, soro? Cum să fie mincinosul?

Nici acoliții lui Dragnea nu trebuie uitați chiar dacă acum fac pe corecții. Cum e Tudorel Toader, căruia nici gura nu-i miroase, după ce 12,000 de pușcăriași sunt liberi și justiția e varză. Sau Nicolicea, care azi se ascunde, dar până mai ieri era mare jurist și făcea legea. Îl mai avem pe Teodorovici, cu manevrele lui financiare cu bănci rusești, la care nu am auzit încă explicații. Carmen Dan, cu microfoanele în priză și gazarea românilor de 10 august sau Meleșcanu cu politica pro-sovietică și cozile de la alegeri. Și ăștia sunt doar câțiva, vârful aisbergului, mai sunt zeci, dacă nu sute.

România a ajuns raiul infractorilor, republica borfașilor, și nu răspunde nimeni? Sau ce e mai grav, nu întreabă nimeni. Înțeleg că opoziția e ambetată de succesul în alegeri, dar astea sunt întrebări importante. Liberalii nu au catadicsit însă nici măcar să explice de ce s-au abținut de la votarea legii pensiilor. Și, culmea, au niște argumente extrem de simple, clare și valide, pe care le poate înțelege oricine. Nici nu e greu, că legea pensiilor provenită din gândirea Olguței Vasilescu este o mare varză. Nu, oamenii asistă pasivi la mișcarea pesediștilor lui Dragnea, care le explică pensionarilor că liberalii nu vor ca bătrânii să aibă mai mulți bani.

Că opoziție stăpânită de fiorul victoriei știam. Dar președintele Iohannis chiar nu are nici o scuză. Cu siguranță primește date și informări despre toate cele pomenite mai sus. Dacă nu primește, poate citi ziarele și cere pe urmă date. Nu l-am auzit pomenind o șoaptă însă, despre chestiile astea, extrem de concrete, că de atacuri vagi la PSD m-am săturat, nu mai au nici un efect. Poate nu știu eu, dar credeam că e de datoria președintelui să aducă pe agenda publică problemele care afectează grav România.

Nu se întâmplă nimic pentru că, deocamdată, președintele, opoziția și cei de prin jur, așteaptă liniștiți să crape PSD, pe mâna Vioricăi Dăncilă. Și dacă nu se întâmplă asta, ce faceți, chiparoșilor?

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
11.6 ° C
13.2 °
11.6 °
59 %
4.6kmh
96 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...