Liceul de Artă, în sărbătoare

 

Săptămâna viitoare, elevii şi cadrele didactice de la Liceul de Artă îl vor omagia pe Ştefan Luchian, pictorul care a dat numele şcolii.

 

Pe 1 februarie se împlinesc 149 de ani de la naşterea lui Ştefan Luchian, în 1868, la Ştefăneşti. Cu această  ocazie, Liceul de Artă „Ştefan Luchian” intră în sărbătoare. Astfel, în perioada 30 ianuarie – 3 februarie sunt programate mai multe activităţi prilejuite de tradiţionala manifestare Zilele liceului. „În acest an reuşim să organizăm vernisajul Expoziţiei «Omagiu Ştefan Luchian», chiar pe 1 februarie, de ziua lui Ştefan Luchian şi considerăm că e cea mai importantă activitate dedicată omagierii marelui artist. Sunt zile deosebite pentru unitatea noastră pentru că reuşim să ne reamintim de Ştefan Luchian, pictor al cărui nume îl poartă şi liceul nostru, iar pe de altă parte, reuşim să captăm atenţia părinţilor şi a botoşănenilor în privinţa activităţilor pe care le desfăşoară elevii şi cadrele didactice de la liceul nostru, o şcoală cu specific vocaţional”, a declarat profesor Beatrice Păpădie, directorul liceului.

Expoziţia lucrărilor realizate de elevi de la toate liceele de artă din ţară va avea loc la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”, vernisajul fiind programat pentru ora 17:00. Invitat special la manifestări va fi Andrei Cozlac, fost elev al liceului, iar în prezent asistent universitar la Universitatea de Arte „George Enescu”.

Zilele liceului includ mai multe manifestări, printre care activităţi cu caracter vocaţional, proiecte transcurriculare iniţiate de profesori din liceu, recitaluri ale elevilor de la clasele de vioară şi pian. Astfel, luni, pe 30 ianuarie, de la ora 14:00, în Sala „George Holca”, va avea loc Concursul Judeţean de vioară coordonat de profesorii Consuela Hustiuc şi Elena Orzan-Dragoş, pentru ca, o zi mai târziu, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 12:00, să aibă loc Concertul Excelenţei, susţinut de olimpicii liceului.

În ziua în care va fi omagiat marele pictor, pe 1 februarie, de la ora 9:00, pe lângă vernisajul de la Galeriile de Artă, va mai avea loc şi Concursul Interjudeţean de Tehnică Pianistică, coordonat de profesorii Alexandra Atudoroae, Ema Filimon, Anamaria Andronic. Acesta va fi găzduit de Sala „George Holca” din cadrul instituţiei de învăţământ.

În ultima zi a manifestărilor, pe 2 februarie, de la ora 10:00, va avea loc Simpozionul interjudeţean „Incursiune în curriculum”, la care vor participa mai multe cadre didactice de la liceele din regiunea Moldovei.

Vineri, 3 februarie, de la ora 12:00, va avea loc un „Consiliu profesoral la ceas aniversar festiv” cu actuali şi foşti profesori ai liceului.

Pe tot parcursul săptămânii vor avea loc şi alte acţiuni coordonate de cadrele didactice ale Liceului, în care vor fi antrenaţi elevi de la toate ciclurile de învăţământ.

Deja ai votat!