Acţiuni inedite pentru mărţişor şi Marea Unire

Elevii de la Todireni au participat la ateliere de confecţionat mărţişoare pe care le-au oferit profesorilor, funcţionarilor şi localnicilor.

 

Elevii Liceului Tehnologic Todireni au învăţat săptămâna trecută „Altfel”. În liceu au fost organizate ateliere de confecţionat mărţişoare hand-made, create de elevii de la profilul textile, mărţişoare eco, confecţionate de elevii clasei a XI-a A, mărţişoare literare, create de cei de la clasa a X-a A şi mărţişoare dulci realizate de clasei a V-a.

Mărţişoarele confecţionate cu dragoste au fost dăruite profesorilor, angajaţilor primăriei, croitoreselor de la atelierul de confecţii din Todireni, localnicilor.

„Ziua de 1 Martie a fost marcată de a VIII-a ediţie a Festivalului concurs «Cel mai frumos mărţişor – Ion Creangă». Elevii s-au întrecut în interpretarea rolurilor personajelor din operele marelui scriitor. Activitatea s-a desfăşurat la Căminul cultural al comunei Todireni”, a declarat profesor Carmen Maria Hemen, director adjunct al liceului.

În acelaşi timp a fost organizat concursul „Şi noi gătim sănătos”, în colaborare cu părinţii elevilor clasei a VII-a A, coordonator diriginte profesor Cristina Toma. Produsele au fost donate elevilor şi unor familii nevoiaşe din comună, acţiunea fiind derulată în colaborare cu Primăria Todireni.

La -19°C, încălziţi de dorinţa de a realiza un steag al României, elevii Liceului Tehnologic Todireni, împreună cu cadrele didactice, au dat startul activităţilor prilejuite de cei 100 de ani de la Marea Unire, 1918 – 2018. „Frigul a îngreunat împlinirea acestui obiectiv, dar inimile noastre au bătut la unison, încălzite de dragostea de ţară ce ne-a motivat şi unit”, a mai spus Carmen Maria Hemen.

Deja ai votat!