joi, martie 28, 2024
AcasăÎnvățământPremii câştigate de elevii artişti la Olimpiada naţională

Premii câştigate de elevii artişti la Olimpiada naţională

Elevii Liceului de Artă „Ştefan Luchian” s-au întors încărcaţi cu premii de la fazele naţionale ale Olimpiadelor şcolare vocaţionale.

Cel mai tânăr premiant a fost Gabriel Şobachi (clasa a V-a), care a obţinut premiul doi într-una dintre cele mai grele probe ale Olimpiadei şcolare destinate copiilor de la liceele de artă din ţară. Este vorba de proba de corzi grave la care participă, la un loc, toţi copiii care cântă la violă, violoncel, contrabas, chitară, harpă. „Vorba unei colege: «Când joci în liga mare, premiul II este foarte valoros!». Cu atât mai mult cu cât Gabriel a fost jurizat alături de alţi 24 de elevi la categoria «corzi grave». Practic, Gabriel este în acest moment cel mai bun din ţară la instrumentul său la categoria lui de vârstă”, a declarat profesorul Gigel Şobachi, care este şi bunicul lui Gabriel.

Un rezultat foarte bun a obţinut şi Andrei Piţu (clasa a VII-a), la chitară. Şi el a fost recompensat cu premiul doi, deşi a concurat în condiţii speciale, fiind destul bolnav. „Andrei a avut foarte mari emoţii, ca niciodată, bine că au fost constructive. Lunile aprilie-mai sunt foarte încărcate pentru Andrei, cu multe concursuri naţionale şi internaţionale, iar Olimpiada din acest a fost, poate, cel mai greu concurs la care a participat. Concurenţa a fost foarte puternică, iar rezultatul este unul foarte bun”, a declarat Ana-Manon Piţu, mama lui Andrei, care a ţinut să mulţumească profesorilor Carmen Cojocaru de la Liceului «Ştefan Luchian» şi Ştefan Trifan de la Academia de Muzică «Gheorghe Dima» din Cluj”.

Acelaşi premiu l-a obţinut şi Gabriela Huştiuc (clasa a IX-a), dar la teorie muzicală, una dintre cele mai complexe şi dificile probe de concurs şcolar. „Gabriela este o elevă inteligentă, cu foarte mult bun simţ, ceea ce o face să fie puţin timidă. Având-o elevă din clasa I, îi ştiam capacitatea de muncă, dar m-a surprins ambiţia şi modul în care şi-a gestionat emoţiile pe parcursul celor trei probe: solfegiu, dictare şi test teoretic. Ea a arătat că elevii Liceului de Artă din Botoşani pot concura cu succes alături de ceilalţi din marile centre universitare ale ţării”, a declarat profesoara Cătălina Şobachi.

Aflat la ultima sa Olimpiadă şcolară, Ilie Gabriel Cojocaru, elev în clasa a XII-a pregătit de profesorul Costel Druţu şi de profesorul corepetitor Adrian Moroşanu, a demonstrat că este unul dintre cei mai buni tineri clarinetişti din ţară, întorcându-se cu premiul al treilea de la faza naţională.

De asemenea, un rezultat remarcabil a obţinut şi Andra Elena Mihalache (clasa a X-a), care s-a întors la Botoşani cu menţiune în proba de flaut. Andra Mihalache este pregătită de profesoara Alina Dumbrăvanu, iar profesor corepetitor îi este Anamaria Andronic.

 

Menţiuni la arte plastice

 

Şi elevii care au participat la Olimpiada de arte vizuale, arhitectură şi istoria artelor s-au întors acasă cu trei menţiuni. Este vorba de Marina Sidonia Ramaşcanu (clasa a XI-a A) – în proba de grafică, Laura Ştefania Guguaşă (clasa a XI-a A) – în proba de pictură de şevalet şi Andreea Lorena Florea (clasa a XI-a A) la design vestimentar.

„Avem copii foarte buni şi dascăli dedicaţi. Este o onoare pentru noi să ne întoarcem an de an cu premii şi menţiuni de la faza naţională a Olimpiadelor şcolare. Aş vrea să remarc, pe lângă performanţele elevilor în probele vocaţionale, rezultatul Irinei Dumitriu (clasa a VI-a – arte plastice), care a obţinut premiul special la etapa naţionala a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română. Toţi elevii, împreună cu profesorii lor, merită felicitaţi”, a declarat Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Artă „Ştefan Luchian”.

 

Rezultatele obţinute de elevii Liceului de Artă „Ştefan Luchian”

Premiu special

– Irina Dumitriu (clasa a VI-a) – limba română

Premiul II

– Gabriel Şobachi (clasa a V-a) – contrabas

– Andrei Piţu (clasa a VII-a) – chitară

– Gabiela Huştiuc (clasa a IX-a) – studii teoretice

Premiul III

– Ilie Gabriel Cojocaru (clasa a XII-a) – clarinet

Menţiuni

– Andra Elena Mihalache (clasa a X-a) – flaut

– Marina Sidonia Ramaşcanu (clasa a XI-a) – grafică

– Laura Ştefania Guguaşă (clasa a XI-a) – pictură de şevalet

– Andreea Lorena Florea (clasa a XI-a) – design vestimentar

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...