5 + 2 =

A password will be e-mailed to you.

Loteria Naţională se află în mijlocul unui scandal de mari proporţii, după ce şi-a înşelat jucătorii la ultimele trageri de anul trecut, organizată pe 31 decembrie.

Sute de mii de oameni au fost păcăliți să plătească preţ dublu, cu promisiunea că biletele lor vor participa la două trageri. În realitate, a existat o singură tragere la cele trei sisteme cu preţul dublat: Loto „6 din 49”, Loto „5 din 40” şi „Joker”. Astfel, „Tragerea specială de Anul Nou” a devenit o simplă tragere, dar cu preţ dublu.

La toate cele trei sisteme de joc, Loteria a dublat prețul variantelor jucate. Astfel, varianta simplă a costat astfel:

Loto 6/49 10 lei (în loc de 5 lei)

Loto 5/40 6 lei (în loc de 3 lei)

Joker 8 lei (în loc de 4 lei)

*) doar la „Noroc” prețul variantei simple a rămas neschimbat: 3 lei.

În pliantul tipărit cu ocazia „tragerilor speciale de Anul Nou”, Loteria Română a anunțat explicit că vor fi câte două trageri pentru fiecare dintre cele trei sisteme de joc la care s-a dublat prețul.

Se vor efectua două trageri:

I – Tragerea Principală

II – Tragerea Suplimentară

Fiecare bilet jucat participă la ambele trageri”, se arată în pliant.

În realitate, a fost o singură tragere.

Pagina de Facebook a Loteriei Române a fost asaltată de jucători furioşi, care acuză că au fost înşelaţi. Mai mult, oamenii anunţă că vor sesiza Protecţia Consumatorului şi chiar se organizează pentru a da în judecată Loteria Română. Aflați în culpă, oficialii Loteriei se bâlbâie, scrie ziariştii.com, încercând să acrediteze ideea că banii încasaţi în plus au fost folosiţi pentru suplimentarea fondurilor de premiere.

Social-democratul botoşănean Ovidiu Portariuc, directorul Loteriei Române, nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia.

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 3,86
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...