2 × five =

A password will be e-mailed to you.

Controalele făcute în această perioadă de poliţiştii rutieri pentru depistarea şoferilor drogaţi din trafic au scos la iveală un fenomen extrem de grav. Acţiunile poliţiştilor au început vineri, când poliţiştii rutieri au ieşit pentru a folosi noile aparate Drug Test, primite săptămâna trecută. Drogaţi nu au găsit, însă oamenii legii au reţinut şase permise de conducere din cauza şofatului la beţie.

„Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 de lei, au fost reţinute 11 permise de conducere în vederea suspendării, dintre care şase pentru conducere sub influenţa alcoolului şi constatată o infracţiune pentru refuz de recoltare de mostre biologice”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Acţiunea a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv a substanţelor stupefiante.

Acţiuni similare organizate de autorităţi

Deşi raziile majore ale poliţiştilor în trafic au ajuns să se organizeze o dată la câteva săptămâni, inconştienţa botoşănenilor nu are limite. Nu mai departe de luna iunie, o acţiune similară a scos la iveală cinci indivizi care au plecat la drum cu maşinile, cu toate că erau băuţi. Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Bucecea conducea cu o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, un echipaj de poliţie rutieră care acţiona pe drumul judeţean 298A a oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani din localitatea Mileanca, verificarea cu etilotestul arătând că tânărul era băut, valoarea rezultată fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Botoşani au fost descoperite însă şi şoferiţe bete criţă, două dintre acestea având aproape 2 la mie în aerul expirat, valori care pot doborî în multe cazuri şi cei mai robuşti bărbaţi.

 

 

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 4,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...